van Langebaan naar Knorhoek (Stellenbosch)

van Langebaan naar Knorhoek (Stellenbosch)

Dat was een prima nacht met voor iedereen veel of in ieder geval ruim voldoende uur slaap. Rond kwart over 8 zitten we aan de ontbijttafel waar het niveau van de b&b nog wat verder wordt waargemaakt door een uitstekend ontbijt. Vers fruit met yoghurt en een beetje muesli voor iedereen, verse jus, koffie of thee, daarna een plaatje vlees, een plaatje kaas, verse broodjes en croissantjes maar ook vers bruin brood, huisgemaakte jammetjes, honing… Peter en zijn compaan lijken wat teleurgesteld dat er absoluut geen ruimte is voor eieren!

Na dit feestje rekenen we af en vertrekken zeer tevreden uit Langebaan. Een heel rustig kustplaatsje, vlak bij een mooi park, de mogelijkheid om te kitesurfen voor de deur en dan slapen bij the Old Fisher House. We kunnen het aanraden. Vandaag is het tijd om terug te dwalen richting Stellenbosch en dat doen we door eerst iets verder weg te rijden, naar Paternoster. Dit plaatsje is nog wat toeristischer dan Langebaan en we kunnen ons voorstellen dat het hier in de zomer heerlijk toeven is, We vinden het nu al een fijn aan het strand, als we even uitwaaien en daarna een kopje koffie gaan doen met uitzicht op zee. Martijn besluipt vogels (een bijeneter) en de witte huisjes en het zonnetje maken het vakantiegevoel compleet.turkish delight kan op weinig

Na Paternoster richten we ons op het zuiden. We rijden langs het West Coast NP, over de R27, richting het zuiden. Onderweg zien we nog een heleboel struisvogels, roofvogels, kraanvogels en één spingbokkie (en het is wat onduidelijk of die niet voor de slacht is bedoeld). Bij Melkbosstrand rijden we even naar zee, om de benen te strekken. Na eeen frisse neus en een klein rondje lopen besluiten we na enig aarzelen om hier niet te lunchen, maar door te rijden naar Hillcrest, een door Cheryl voor lunch aanbevolen winery. Dat blijkt een prima keuze: we kunnen in de tuin eten en iedereen (ook Karin die een kom soep eet en twee verse boterhammen van een heerlijk huisgemaakt brood) geniet van het heerlijk eten. Martijn is binnen no time alweer vogels aan het besluipen en na een kopje koffie en een plas kunnen we weer verder.

Omdat we de bagage bij ons hebben rijden we door naar Knorhoek, de winery waar we vanavond slapen. Harro en zijn moeder zijn hier samen eerder geweest en het blijkt nog steeds heel erg leuk. Een mooie boerderij, een prima kamer èn de mogelijkheid om ter plekke wijn te proeven. Dat wil vooral Eveline wel en Harro en Karin gaan graag mee om te ‘ondersteunen’. En een beetje mee te proeven: de bellen wijn zijn genoeg voor drie proevers! Martijn gaat zelf een beetje rondscharrelen: na een kleine drie kwartier sluit bij aan. Hij heeft pauwen ontdekt en hadera ibissen (die Harro ‘glibis’ of glim-ibis’ doopt, door de mooie groene glimveren op hun vleugels.

Eveline krijgt ondertussen een wijn & fudge proeverij voorgezet! Die zagen we even niet aankomen, maar het blijkt (als je van fudge houdt) een verrassend goede combinatie. Ok, niet alles is even lekker: de roze turkish delight kan op weinig enthousiasme rekenen, maar de de honing en geroosterde amandel is duidelijk favoriet, in ieder geval bij Eveline. Een bijzondere proeverij dus, ook al zijn het geen topwijnen die worden geserveerd.

Na deze proverij zetten we alle vier de stoelen voor één van de kamers in de zon neer en halen een drankje uit de honesty bar (drankje pakken, opschrijven, later afrekenen). Al borrelend, kletsend en beestjes kijkend (meer ‘glibissen’, een specht en een vreemde grote rode sprinkhaan) genieten we van de zonsondergang. Als het donker en flink wat kouder begint te worden pakken we de dikke truien erbij en verkassen we naar de receptie waar we op enorme zachte banken bij een knapperend haardvuur neerstrijken. We zitten bijna te spinnen en het kost wat moeite om om 7 uur op te staan en naar de diner-ruimte te gaan.

Gelukkig maakt het eten veel goed: na een wat vreemde zalm-salade, krijgen we allemaal een uitstekende steak met gebakken aardappelen en tomaten. Harro en eveline drinken er eerst witte wijn bij (een fles wijn van het estate voor drie euro…) en daana nemen we allemaal een uitstekende pinotage uit 2013. Een uitstekende wijn die goed bij de steak past. Het toetje slaan we over, al is het met enige spijt: brownie met ijs! Maar nee, we zijn braaf en gaan koffie en thee drinken op de banken bij het vuur.

Rond negen uur houden we het voor gezien. We moeten morgen vroeg op, om onze vlucht naar Johannesburg te halen. Na wat gerommel in tassen gaan in beide kamers de lichten uit. Weltrusten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.