Singapore – vervolg

Singapore – vervolg

Een dgaje later en een dagje iets-minder-verkouden voor Karin, na een lekker lange nacht tukken. We ontbijten vandaag bij Punch, die vooral chique ontbijtjes serveert. Karin een bord vol vers fruit, Martijn helemaal hip een bord vol ‘bircher muesli’, zeg maar een nacht lang gewelde havervlokken en andere gezonde meuk. Hoe havermout weeer hip werd 😉 Het is erg lekker in ieder geval en de koffie is prima. En daarna nemen we de metro naar Gardens by the Bay. 

Dit enorme complex was vijf jaar geleden nog in aanbouw en Karin was er toen al helemaal van onder de indruk. nu, vijf jaar later, wordt er nog steeds aan sommige onderdelen gebouwd, maar er is genoeg ‘af’ om dit enorme … park tot de top toeristen-bestemming van Singapore te maken. Naast een aantal aangelegde tuinen bestaat het uit twee enorme koepels en een paar enorme ‘bomen’ van zeker 30 meter hoog. Een combinatie tussen kunst en natuur worden ze langzaam overwoekerd door klimplanten. Daarnaast slaan ze licht op dat ze twee keer per avond ‘afgeven’ in een spetterende lichtshow. Die zien we uiteraard niet, maar je kunt ook via een wandelpad (de ‘skywalk’ op een hoogte van een meter over 20 tussen de bomen lopen. En dat willen we straks wel! Maar eerst de eerste koepel. We kiezen voor de Cloud conservatory, een enorme rots, waar een waterval vanaf stort en die helemaal is begroeid met planten, kunstwerken en bloemen, vooral orchideeën. Het geheel is zeker .. meter hoog en met een lift kan je helemaal naar boven. Op de top is een tuin(tje) ingericht met vleesetende planten, sommigen wel 40 cenetimeter groot! … Ehm, pardon? Als we beter kijken zien we dat een deel van de planten van lego is! Het is prachtig gemaakt en geeft een heel vervreemdend effect. 

De rest van de ‘tuin’ is net zo mooi en we nemen de tijd om alles uitgebreid te bekijken en plaatjes te maken. Het is er vergeleken met buiten heerlijk koel. Als we alles hebben gezien drinken we buiten (beng, dag hitte daar ben je weer) een flesje drinken leeg. Daarna wandelen we naar de Skywalk en ook dat is erg gaaf. Het uitzicht is echt fenomenaal en van dichtbij zijn de bomen net zo indrukwekkend. We willen dit toch ook een keer overdag zien, zeggen we tegen elkaar. Misschien niet de laatste keer Singapore als méér dan een tussenstop dus! We klikken en klikken en zijn blij dat get rustig is dus dat we de tijd kunnen nemen. Als het druk is wordt je binnen 15 minuten weer naar beneden gejaagd.

Dan is het dringend tijd voor lunch en via het park, het Marina Bay Sands hotel (met een lobby die meer op een shopping mall lijkt), het Marina Bay Shopping complex (met een waterweg er is, waardoor het meer op een attractie dan een mall lijkt) wandelen we naar Din Tai Fung. Bij een zusterrestaurant in KL hebben er al eerder gegeten deze reis en dat beviel erg goed. Zo goed, dat we nu willen kijken of we bij het zusje met de michelin-ster kunnen eten. Het is inmiddels half 2 dus de lunch spits zou over moeten zijn. En inderdaad, we hoeven maar 5 minuten te wachten tot we een aan een tafeltje zitten midden tussen de gezinnen, zakenmensen, toeristen… Soep dumplings, of Xiao Long Bao, met verschillende vullingen zijn de sterren van de maaltijd, maar we genieten van alle hapjes. Wie had ooit gedacht dat je voor zo’n 25 euro de man, midden in een shopping mall, bezweet en plakkerig, zó lekker zou kunnen eten?! We genieten er van en gaan zeerm zeer tevreden weer naar buiten. Of nouja, de mall in.

We lopen terug naar de Gardens voor de laatste attractie: de flower dome. En de naam zegt het al: in deze koepel vinden we bloemen. Bloemen van over de hele wereld, in allerlei kleuren, maten en soorten. Er tussendoor kunstwerken. Ook dit is een mooie hal en opnieuw maken we veel foto’s. Maar als we alles hebben gezien, is het echt op. Waar kniën en rug zich deze vakantie uitstekend hebben gedragen, hebben we ze nu teveel ‘mishandeld’. Tijd voor een metro terug, een drankje aan het water bij Sque, een enorme berg nacho’s bij Brewerkz en dan gaat in het hotel al snel het licht uit. Morgen laatzzzzzz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.