Buenos Aires

Buenos Aires

5 maart: wat een overgang van het einde van de wereld naar een wereldstad als Buenos Aires! Onderweg veel last gehad van turbulentie en met een half uur vertraging in Buenos Aires geland. We zitten in een hotel midden in het centrum. Met de taxi (100 km per uur door de stad!) daar naar toe. Spullen gedropt en naar het Plaza de Mayo gegaan dat bekend staat om de dwaze moeders die daar elke donderdagmiddag demnonstreren. Aan het plein ligt ook de Casa Rossada of te wel het presidentieel paleis dat onder andere in films als Evita is te zien. We waren nog geen 5 minuten op het plein toen er een demonstratie langskwam. Niet van de dwaze moeders maar wel van iets vergelijkbaars: er werden namen opgelezen van 194 personen die vermist of overleden zijn. Uit de pamfletten die uitgedeeld werden konden we opmaken dat men wil weten wat er precies met die personen gebeurd is. Erg indrukwekkend. Vervolgens liepen we tegen opnames aan van een reclamespotje. Grappig om te zien hoe dat in z´n werk gaat. Daarna nog even door de winkelstraten gelopen en wat gegeten bij de MacDonalds. Het weer is hier trouwens weer geweldig: een graad of 25 en lekker veel zon. Nog even van genieten dus!

6 maart: vanochtend eerst onze terugvlucht naar Nederland herbevestigd (we zouden toch eens niet terug kunnen ;-)). Daarna doorgelopen naar het Park San Martin. De beroemde hondenuitlaatdienst van Buenos Aires gezien (er worden soms wel 20 honden tegelijk uitgelaten) en een monument voor de gevallenen tijdens de oorlog om de Falklandeilanden (hier: de Malvinaseilanden geheten). Vanmiddag zijn we in Recoleta geweest. In deze wijk ligt een beroemde begraafplaats, vergelijkbaar met de Pere Lachaise in Parijs, waar onder andere Evita Perron en een aantal presidenten begraven zijn. Veel doet hier een beetje als Parijs aan: de gebouwen, de straten met platanen (en enorme ficussen), de winkeltjes en de cafe´s. Terug naar het hotel gelopen via Palacio del Congreso of te wel het Argentijnse Parlement. In het hotel onze Yathzee marathon vervolgd (Alex is aan de winnende hand en Karen is niet blij). ´s Avonds in een gezellig restaurantje in de buurt gegeten.

7 maart: derde dag in Buenos Aires. Wederom onrustig door allerlei demonstraties van onder andere communisten met Mao-vlaggen en dezelfde mensen die zondag ook al aan het demonstreren waren. Veel politie (met waterkanonnen) en pers aanwezig. Om 12 uur hebben we een rondleiding door het presidentieel paleis (Casa Rossada) gehad. In het Spaans, dus we begrepen er niet veel van. Het paleis was echter erg mooi, vooral de zaal waar de presidenten beedigd worden (denken we), de zogeheten witte zaal. Daarna naar de wijk San Telmo gelopen die vooral bekend staat om de tango. Op het Plaza Dorrego vond toevallig net een tangodemonstratie plaats, dus daar hebben we even naar staan kijken. Via de Puerto Madero en een viertal dokken met onder andere het vroegere vlaggenschip van de Argentijnse marine, teruggelopen naar het centrum. Daar nog een ijsje gegeten, naar de demonstraties gekeken en toen weer teruggegaan naar het hotel. Even tv gekeken. Tijdens het zappen kwamen we veel berichten over de demonstraties tegen. Net even op internet gezocht waar het allemaal over gaat. Waarschijnlijk is de burgemeester van Buenos Aires afgezet omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor een brand in een discotheek waarbij 194 slachtoffers zijn gevallen. Dat zijn dus ook die 194 namen die afgelopen zondag op de Plaza de Mayo zijn voorgelezen. Op tv konden we zien dat veel mensen opgelucht op dit nieuws reageren. Heftig dus! ‘s Avonds in een eetcafe in de buurtvan het hotel gegeten. Handig als je in het centrum zit! Het was weer erg lekker (italiaans deze keer) en wederom zeer goed te betalen. We zijn hier nog geen 10 euro kwijt voor een etentje met z’n tweeen.

8 maart: laatste dag in Buenos Aires. Spullen ingepakt en uitgecheckt, daarna naar de Botanische tuinen om nog even te relaxen. Dat dachten we tenminste voordat we door bergen muggen werden aangevallen. Het heeft vannacht geregend en het lijkt wel alsof alle muggeneitjes in een keer zijn uitgekomen! Terug naar het veilige beton (??) van de stad gevlucht. Besloten onze laatste ochtend op Plaze de Mayo door te brengen en nog even van de zon te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.