Gletsjer

Gletsjer

23 februari: goed geslapen! Het was even wennen aan de geluiden en de deining van het schip, maar toen ging het prima. Mooi weer, dus een goed begin van de dag. Lekker ontbeten. `s Ochtends door smalle kanalen gevaren. Af en toe zwommen er dolfijnen mee met de boot. Erg leuk om te zien! De reis verliep voorspoedig, rond 14:00 uur verruilden we de kanalen voor de open zee. Iedereen aan de anti zeeziekte pillen, want die zee staat erom bekend heel ruig te zijn. Dat viel alles mee. Zelfs Karen die bij het minste of geringste al zeeziek is, had nergens last van. Op zee veel orka`s en een hele grote walvis gezien. Geweldig! Alex voelde zich ondertussen wat minder goed. Niet door de zee maar omdat hij al een paar dagen last heeft van zijn keel. Hopen dat het snel over gaat.

24 februari: vroeg op voor een passage door een van de smalste kanalen van Chili. Spectaculair om te zien hoe ze zo`n schip tussen de eilandjes door manoevreren. Rond een uur of 9 waren we Puerto Eden, een klein afgelegen vissersdorp waar nog maar 170 mensen wonen van een uitstervende stam. Wat geladen en gelost en daarna op weg naar de Pio XI, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Hoe dichter we bij de gletsjer kwamen, hoe kouder het werd. Thermisch ondergoed aan en heel veel lagen kleding. De gletsjer is adembenemend mooi. Turkoois/wit van kleur, 64 km lang en 6 km breed met hoogtes van meer dan 75 meter. De gletsjer komt uit in het water van een fjord. Het bijzondere van deze gletsjer is dat hij een van de weinige gletsjer ter wereld is die nog aangroeit in dit geval met circa 1 meter per dag. De boot kwam heel dichtbij. Tijdje stil gelegen om te genieten van het uitzicht. Een hele bijzondere dag.




25 februari: aankomst in Puerto Natales na een hele mooie zonsopgang en fraaie regenbogen. Met Alex gaat het inmiddels, na een dipje gisteren, weer wat beter. Om 10 uur de boot verlaten. Inmiddels hebben we echt het gevoel dat we in Patagonie zitten. Het is hier zo mooi! Glad water, besneeuwd bergtoppen, uitgesterket vlaktes. Voelt heel erg goed! Net even langs de reisagent gelopen om wat dingen voor de komende dagen te regelen. Dat is allemaal gelukt. Vanmiddag gaan we met de bus naar Torres del Paine, volgens velen het hoogtepunt van Patagonie. Spannend!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.