De eerste week…

De eerste week…

zaterdag 22 november

Vroeg opgestaan.
Om 07:30 met het vliegtuig van Schiphol naar London. Karen zat ingeklemd tussen een heeeeeele dikke man en Alex, dus we waren blij dat we het vliegtuig uit waren.
Drie uur gewacht op het vliegtuig naar Singapore. Het televisie/videosysteem bleek kapot te zijn dus we hebben ons 11 uur zitten vervelen…

zondag 23 november

… gelukkig nog wel wat kunnen slapen en uiteindelijk om 08:00 geland in Singapore. Met de bus naar het hotel. Daar even gedoucht en uitgerust. Vervolgens vechtend tegen de slaap op pad om zo snel mogelijk in het ritme te komen.
De grootste winkelstraat van Singapore (Orchard Road) bezocht. Die was al helemaal in kerstsfeer. Vervolgens Mount Faber beklommen. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht op de stad, de baai, haven en eilanden voor Singapore.
Te moe om te eten dus instant noodles gekocht en die opgegeten in het hotel.
Om 19:30 lagen we op bed.

maandag 24 november

Super lange nacht gedraaid, dus we konden er weer tegen aan.
Met de metro naar MacRitchie National Park geweest. Daar een wandeling van 11 km gemaakt door een stukje tropisch regenwoud. Apen, leguanen, schildpadden en bijzondere vogels en vlinders gezien. Warm!!! Gelukkig veel schaduw dankzij de bomen!
‘s Middags nog even naar een tempel in de buurt van het hotel gelopen maar die bleek in de steigers te staan dus er was niets te zien.
‘s Avonds Chinees gegeten: rijst met groenten en veel knoflook. Lekker!

dinsdag 25 november

Slecht geslapen. De gevolgen van de jetlag zijn duidelijk merkbaar.
Uitgecheckt en onze baggage opgeslagen in het hotel. Met de bus naar Sungei Buloh Nature Park. Een mijl op zeven. Maar dat was de moeite waard want we hebben hele mooie mangrovebossen gezien met aparte dieren zoals boomklimmende krabben en reusachtige modderkruipers. Heel erg goor!!!
‘s Middags naar de Chinese wijk. Twee mooie tempels bezocht, een Chinese en een Indische. Deze stonden gelukkig niet in de steigers! Nog even een wandeling door de wijk gemaakt en daarna wat gegeten in een foodcourt (overdekte kraampjes en terrasjes met allemaal rochelende Chinezen). Eerst bij andere mensen aan een tafeltje gezet maar dat vonden ze blijkbaar toch niet zo’n goed idee. Dus werd er een aparte tafel voor ons tevoorschijn getoverd met bestek ipv stokjes en mooie ipv plastic borden.
‘s Avonds met de bus naar het vliegveld. Om 23:00 uur vertrokken naar Darwin.

woensdag 26 november

Hele korte nacht gehad. Maar 1 uur geslapen…
Met de bus naar ons hotel. Dat bleek niet meer te bestaan, wist de chauffeur ons te vertellen. Gelukkig wist hij ook waar we wel heen moesten. Daar aangekomen werd er wat verbaasd op onze komst gereageerd, maar uiteindelijk was dat geen probleem en werd er een kamer voor ons geregeld. Mooi!
Ze zijn hier echt super relaxed. Niks is een probleem, alles kan, en dat allemaal op het gemakje. Even wennen dus.
Even geslapen, lekker gezwommen en daarna Darwin in. Darwin is bijzonder. Er wonen 80.000 mensen maar zo komt het niet over. Darwin heeft eigenlijk meer de uitstraling van een groot dorp met heeeeel veel toeristische voorzieningen. Er staan ook weinig oude gebouwen als gevolg van de WOII en cyclonen zoals Tracy in 1974. Die hebben keer op keer het hele stadje min of meer weggevaagd.
Veel rondhangende, veelal dronken Aboriginals gezien. Die zijn, zoals we later hoorden, gelukkig niet representatief voor alle Aboriginals.
Ook nog een wandelingetje langs de kust gemaakt (een geweldige blauwe zee!) en gerelaxed.

donderdag 27 november

Op weg naar Kakadu National Park. Tijdens onze reis al de eerste kennismaking met de bush. Kilometerslange wegen met aan weerszijden alleen maar groen. Er zijn stukken vol begroeiing die afgewisseld worden door relatief kale stukken, de zogenaamde flood plains. Deze staan in het natte seizoen onder water en zijn een thuis voor heel veel krokodillen.
Onderweg een “cruise” gemaakt over een zijtak van de Mary River, een zogenaamde billabong, olv een echte Aussie (man met woest uiterlijk en vet Australisch accent). De hele rivier was bezaaid met enorme waterlelies waar de boot af en toe dwars door heen ging. Heel veel aparte vogels gezien en….. twee krokodillen!! Een zoutwaterkrokodil van 3 meter en een veel kleinere zoetwaterkrokodil. Die zoutwaterkrokodillen zijn gevaarlijk en kunnen mensen eten. Geen armen buiten boord houden dus.
Na de cruise gepicknickt en door naar Umbirr. Umbirr is een gebied dat bekend staat om de Aboriginal rotstekeningen. Zeer indrukwekkend. Ook van een geweldig uitzicht op Kakadu genoten vanaf een hoge rots.
Via nog meer Aboriginal rotstekeningen en een hele romantische zonsondergang naar het tentenkamp. Daar moest de groep (we zijn namelijk met 10 andere mensen georganiseerd naar Kakadu geweest) over 3 tenten worden verdeeld. Wij kwamen bij twee wat oudere Duitse dames in een tent terecht. Geen probleem, dachten we. Totdat we gingen slapen en een van de dames het op een enorm snurken zette. Gelukkig boden onze oordopjes uitkomst;-).
Onze groep is trouwens verder wel leuk. Veel jonge mensen uit allerlei landen (Ierland, UK, Frankrijk, Slovenie en Duitsland). Erg gezellig!

vrijdag 28 november

Alles in de bus geladen en op weg naar Jim Jim Falls. Een heel stuk afgelegd met een 4WD. Heftig!
Aangekomen bij de JJ Falls, bleken deze opgedroogd te zijn. Ze zijn er nl alleen in het allernatste gedeelte van het natte seizoen en dan mag er niemand in het gebied. De foto’s die er van de JJ Falls zijn, zijn dan ook allemaal vanuit een helikopter genomen. Lekker nep dus.
Zware tocht gemaakt naar de voet van de JJ Falls. We waren drijfnat toen we daar aankwamen. Een duik genomen in het watertje waar normaal de waterval in stroomt. Er waren al mensen in het water toen wij daar aankwamen en zij waren nog niet aangevallen door een krokodil dus hebben wij het er ook maar op gewaagd… en het overleefd!
Met de gids nog even over de Aboriginals gepraat. Die Aboriginals die wij in Darwin hebben gezien, zijn, zoals we al zeiden, niet representatief voor alle Aboriginals. De meeste Aboriginals wonen in eigen gebieden volgens hun eigen traditionele gebruiken. Van de Australische cultuur moeten ze (op zich wel begrijpelijk) niet veel hebben. Dus integreren doen ze niet of nauwelijks alhoewel er ook Aboriginals zijn met goede banen enzo.
‘s Middags weer terug naar Darwin. Onderweg heel veel termietenheuvels gezien. Velden vol en sommige hoger dan wij.
In het hotel lekker gerelaxed aan het zwembad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.