Het einde is in zicht…

Het einde is in zicht…

zaterdag 24 januari

Reisdag van Cervantes naar Perth. Op bezoek bij Christine en Craig. Christine is een dochter van Aub en Willie, bij wie we op Tasmanie zijn geweest. Het was erg gezellig. Een rondje door de stad gereden en een bezoek gebracht aan Kings Park met mooie uitzichten op Perth en Swan River. Daarna nog even naar het strand geweest en gebarbecued.


zondag 25 januari

Rond een uur of 10 afscheid genomen van Christine en Craig en op pad naar Busselton, een plaatsje op ruim 200 km ten zuiden van Perth aan de Indische Oceaan. Busselton staat bekend om zijn pier, die maar liefst 2 km lang is (er rijdt zelfs een treintje over). De komende dagen een beetje relaxen en alles laten bezinken dat we de afgelopen weken hebben gezien.


maandag 26 januari

Vandaag een tocht gemaakt naar Cape Leeuwin in de buurt van Augusta, het meest zuidwestelijke puntje van Australie en tevens het punt waar de Indische Oceaan en de Zuidelijke Oceaan aan elkaar grenzen. Cape Leeuwin is vernoemd naar een Nederlands schip dat daar ooit is geweest. Grappig!
Onderweg door uitgestrekte bossen en een van Australies meest bekende wijnstreken (rondom Margareth River) gereden. Mooie route!
Op de terugweg gestopt in Yallingup een klein badplaatsje dat bekend staat om zijn surfstranden: hoge golven dus! Even gezwommen en op het strand gezeten en toen weer terug naar de camping.


dinsdag 27 januari

Reisdag van Busselton naar Fremantle. Besloten om onze laatste 2 nachten op dezelfde caming door te brengen als waar we vorige week hebben gezeten.
Onderweg nog een tijdje in Bunbury aan het strand gezeten. Bunbury wordt namelijk regelmatig door dolfijnen bezocht. Helaas niet vandaag!
‘s Middags een rondwandeling gemaakt door Fremantle. Leuk plaatsje: gezellige haven en veel oude gebouwen waaronder een gevangenis die in de 19de eeuw door gevangenen is gebouwd en tot 1991 ook als zodanig is gebruikt. Fish & chips gegeten bij de beste fish & chips tent van… , tja waarvan eigenlijk (Fremantle, West Australie of heeeel Australie?). Erg lekker!


woensdag 28 januari

Laatste hele dag in Australie. Net begonnen met een rondwandeling door Perth…
Na het reisverslag voor de eennalaatste keer te hebben bijgewerkt gingen we op pad. Veel oude gebouwen gezien, waaronder de Mint, de Australische muntmakerij. Ook veel nieuwbouw gezien, zoals de Swan Bell tower, een hoge piramide van groen glas omzoomd door nogal vreemd uitziende, bruine dingen. Ja, dit gebouw was niet geheel onomstreden. Het kostte veel belastinggeld en niemand vond het echt mooi. Maar ja…
Perth is net als Melbourne en Sydney een miljoenenstad, maar voelt niet zo aan. Het is meer een provinciestad, maar wel erg leuk en gezellig.


donderdag 29 januari

Naar huis! ‘s Ochtends op de camping alle spullen ingepakt. Gelukkig paste alles nog…
Nog een paar uurtjes in Perth doorgebracht, waarna we afscheid hebben genomen van de auto en door een Duitse taxichauffeur naar de luchthaven werden gebracht. Na het inchecken ons laatste beltegoed, ruim 30 AUS dollar, op gebeld (gaat redelijk vlot als je naar Nederland belt) en om 16:50 uur het vliegtuig naar Singapore genomen. Rond 21:30 kwamen we daar aan. Vervolgens vertrok om 23:30 ons vliegtuig naar London Heathrow…


vrijdag 30 januari

.. waar we 13,5 uur later aankwamen, iets na 05:00 Londense tijd. Nog even wat boeken en parfum ingeslagen voor onze allerlaatste etappe.
Om 09:45 geland op Schiphol, waar wij werden opgewacht door onze ouders. Een gelukkig weerzien volgde in een zeer koud Nederland (brrrr).
Moe, maar zeer voldaan de trein ingestapt naar Heerenveen, even bijkomen bij Alex’ ouders.

Voor de liefhebbers nog even wat statistieken:

Van de 70 dagen:
13 dagen met regen, waarvan 3 hindelijk
20 dagen kouder dan 25 graden, maar meestal wel 20 plus

In 43 dagen 8360 km met een huurauto afgelegd

Verder hebben we:
9 nachten bij familie gelogeerd
35 nachten gekampeerd
22 nachten doorgebracht in een hotel/motel/hostel
en 3 nachten in vliegtuig doorgebracht
ruim 4 kilo hazelnootpasta en 2 kilo jam gegeten

anderhalf uur gefilmd en ongeveer 30 rolletjes van 24 opnames volgeschoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.