Naar het Westen

Naar het Westen

zaterdag 17 januari

Vandaag zijn we naar Cradle Mountain National Park geweest. Met z’n zevenen in het busje van Albert & Kathy: erg gezellig! Natuurlijk ook de esky (koelbox) mee, een onmisbaar onderdeel van een dagje uit.
De dag begon al goed. Toen we uit het busje stapten, stonden er wat mensen in de bosjes te turen. En jawel: twee wombats!!! Echt heel erg gaaf om ze nu ook in het wild te zien.
Lekker geluncht en daarna naar Dove Lake, een meertje aan de voet van Cradle Mountain. Toen we daar aankwamen, regende het maar na even wachten hebben we het er toch maar op gewaagd. En dat hebben we geweten: regen, hagel en wind, maar gelukkig tussendoor ook wat zon, waardoor de wandeling toch wel te doen was. Ja, het weer is niet altijd even stabiel op Tasmanie… De wandeling was echter heel erg mooi: geweldige uitzichtjes op Cradle Mountain en leuke stukjes door het bos.
Op de weg terug naar huis nog even gestopt bij een oude tinmijn.


zondag 18 januari

Vandaag een beetje gerelaxed en met de hele familie gebarbecued in het Tasmanian Arboretum. Erg gezellig!
‘s Avonds hebben we met de man van Wendy, een van de dochters van Albert en Kathy, penguins gekeken. Een beetje zoals Phillip Island, maar dan in het klein. We hebben ongeveer 20 penguins aan land zien komen. Zodra ze ons zagen of roken, durfden ze echter niet verder (in tegenstelling tot Phillip Island zijn deze penguins niet aan mensen gewend), Vandaar dat we niet al te lang gebleven zijn.


maandag 19 januari

‘s Ochtends met Albert en Kathy naar Ferndeen geweest. Dat is een heel mooi stukje regenwoud langs een kreekje met hele hoge manferns (varens op een stam).
‘s Middags via Lake Barrington, een stuwmeer, naar Sheffield, een plaatsje met allemaal muurschilderingen.
‘s Avonds als afsluiting van ons bezoek aan Tasmanie met z’n allen uit eten geweest.


dinsdag 20 januari

Vandaag vervolgen we onze reis: met het vliegtuig via Melbourne naar Perth. Op het vliegveld uitgezwaaid door de familie. Afscheid nemen is niet leuk.
Onderweg behoorlijk wat turbulentie gehad, maar uiteindelijk toch heel in Perth aangekomen. De klok drie uur teruggezet (het is hier 7 uur later dan in Nederland). Huurauto opgehaald en richting Fremantle, een voorstadje van Perth aan de Indische Oceaan, gereden.
Het weer is hier geweldig! Na twee weken toch wat minder weer (temperaturen rond de twintig graden, veel wind en af en toe regen), is het nu weer rond de 30 graden. Heerlijk! Het waait wel behoorlijk, maar dat schijnt zo te horen. Vooral ‘s middags staat er een stevige zeewind.
Perth ziet er weer heel anders uit dan Sydney en Melbourne. We hebben heel veel mooie nieuwbouwwijken gezien, vergelijkbaar met Ypenburg;-) en er is relatief weinig hoogbouw en minder groen.


woensdag 21 januari

Een dagje Rottnest Island. Rottnest Island is een eilandje van 4 bij 11 km voor de kust van Perth dat zijn naam te danken heeft aan De Vlamingh. Dat is de man die het eiland ontdekt heeft. Hij noemde het “Rattennest” vanwege de reuze ratten die hij daar zag. Die reuze ratten bleken quokka’s te zijn, een mini kangaroe met een een hele dunne staart en een ratachtige kop.
Fietsen gehuurd en een tocht over het eiland gemaakt. Prachtige hagelwitte strandjes, blauwe zee en… quokka’s gezien! Echt een geweldige dag dus, op de zadelpijn na.
De terugtocht met de boot was heftig. Twee meter hoge golven sloegen over dek waardoor veel mensen nat werden (wij niet). Gelukkig niet zeeziek geworden.


donderdag 22 januari

Reisdag naar Cervantes, een plaatsje in de buurt van Nambung National Park (de Pinnacles).
Mooie camping aan het strand!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.