Op familiebezoek

Op familiebezoek

zaterdag 10 januari

Vandaag veel gedaan. De dag begonnen met een rondwandeling door de parlementaire wijk van Melbourne. Toen we uit de tram stapten zagen we twee tennissers bepakt en bezakt de tram uit stappen, klaar voor deelname aan de Australian Open. In de parlementaire wijk staan veel oude gebouwen. Oa veel collegaministeries gezien.
Daarna gewinkeld in Brunswick Street, een straatje met allemaal leuke alternatieve winkeltjes en restaurantjes. Broodjes gekocht en opgegeten in Fitzroy Gardens, een park in de buurt. Wederom zo’n verscheept cottage gezien, deze keer voor de ouders van captain Cook.
‘s Middags een bezoek gebracht aan de National Gallery of Victoria. Mooie collectie schilderijen (uiteraard ook Rembrandts en Van Goghs) en andere dingen. Ook het gebouw zelf is de moeite waard. We konden helaas niet in alle zalen omdat er wat problemen waren met de constructie van het gebouw (ramen vielen spontaan uit de sponningen).
De rest van de dag lekker gerelaxed in het hotel.


zondag 11 januari

‘s Ochtends naar het Immigration Museum geweest. Dat was erg interessant: veel informatie over het immigratiebeleid van de afgelopen 150 jaar en boeiende verhalen van immigranten zelf.
‘s Middags een paar uurtjes gewinkeld (de winkels zijn hier ook 7 dagen per week open) en ‘s avonds naar Werribee voor een barbecue bij Sally en haar man thuis. Kenny en zijn vrouw waren er ook. Wederom errug gezellig!


maandag 12 januari

Een grote dag! Ontmoeting met de familie van Alex op Tasmanie. Toen we op het vliegveld aankwamen, stond er een 6 koppig welkomstcomite klaar. Met z’n allen naar het huis van Albert en Kathy in Ulverstone gereden en daar wat gedronken. Dit is ook de plek waar wij de komende week logeren.
We zaten nog maar even toen er een stuk papier te voorschijn werd getoverd om het programma voor de komende week op te stellen. Iedereen gaat een dagje met ons op pad. Leuk!
‘s Middags met Albert, Kathy en Willie (zus van Albert) de omgeving verkend. De Preston Falls gezien en Leven Canyon, een hele diepe kloof. Onderweg veel verhalen over de familie gehoord. Ook langs de oude boerderij van Albert en Kathy gereden. Erg leuk om te zien!
De eerste indruk van Tasmanie is goed. Er zijn veel verschillende landschappen op een kleine afstand, terwijl je op “the mainland” echt kilometers moet afleggen voordat je een ander landschap ziet. Erg bijzonder.
‘s Avonds met z’n allen gebarbecued bij Hilda en Ian. Zij zijn eveneens verre familie (te ingewikkeld om hier uit te leggen).


dinsdag 13 januari

Vandaag op pad met Albert en Kathy. Via allerlei dorpjes (oa een dorpje in Zwitserse stijl dat door een Nederlander is gebouwd?!) en mooie uitzichtjes naar Launceston, waar Christopher en Graham wonen, twee andere kinderen van hen.
Aan beiden een bezoek gebracht. Erg leuk om hen te ontmoeten!
‘s Middags naar Cataract Gorge, ook een soort van kloof met een riviertje erin. Het gebied waarin de kloof ligt, heeft min of meer de functie van een stadspark. Je kan zwemmen in het water en veel mensen brengen daar dan ook een vrije dag door.
Terug via een andere toeristsiche route.


woensdag 14 januari

Vandaag met Hilda en Ian op pad. Deze keer naar de Nut, een grote rots aan de kust in de buurt van Stanley. Onderweg gestopt bij de Tablecape met een mooi uitzicht op Bass Strait, de zeestraat die Tasmanie van het vasteland scheidt.
Hilda en Ian hebben een caravan op een camping aan de voet van de Nut, waar zij hun vakanties doorbrengen. Op de camping afgesproken met Janice, een dochter van Willie en Aub.
Het was behoorlijk winderig (en koud!) maar dat heeft ons er niet van weerhouden de Nut te beklimmen. Steil!!! Maar het uitzicht was absoluut de moeite waard: prachtige witte stranden, en bergen op de achtergrond. Rondwandeling gemaakt op de Nut en daarna nog even rondgekeken in Stanley.
Terug via Black River, een rivier met zwart water, en Boat Harbour Beach, een strandje met spierwit zand. Erg mooi!
In Ulverstone bij Albert en Kathy “tea” gehad. Dat is de term die ze gebruiken voor het avondeten. ‘s Middags hebben ze “dinner”, een (meestal) warme lunch. De kilo’s die we de afgelopen
weken zijn kwijtgeraakt, zitten er inmiddels weer aan…


donderdag 15 januari

Vandaag een dagje met Aub en Willie. Eerst een tussenstop gemaakt in Gawler gemaakt, waar we Neil en Andrew hebben ontmoet, hun zoons. Daarna doorgereden naar Wilmot waar de eerste Coles winkel staat. Coles is een van de twee grote supermarktketens van Australie. Wilmot is in feite dus vergelijkbaar met Zaandam, de plaats waar Albert Heijn ooit is begonnen.
Volgende stop was het Wildlife park in Mole Creek. Koala geaaid, wombat vastgehouden en gezien hoe Tasmanian Devils worden gevoerd. Dat gaat er behoorlijk heftig aan toe! Ook een Tasmanian Devil geaaid. Geloof het of niet: ze zijn heeeel erg zacht, een beetje vergelijkbaar met een poes. Koala’s daarentegen zijn een beetje plakkerig. Ze schijnen zich dan ook niet zo heel erg vaak te wassen…
Gepicknickt en daarna door naar de Liffey Falls. Een prachtige autorit door de bergen en een mooie wandeling door het regenwoud brachten ons in een waar paradijs. De Liffey Falls zijn echt heel erg mooi. Alsof je in een sprookje zit.
Op de terugweg lekker gegeten. ‘s Avonds op tijd naar bed.


vrijdag 16 januari

Rustdag! Lekker uitgeslapen, ontbeten en “morningtea” gedronken met een buurvrouw die haar Nederlandse zus op bezoek had. Wendy, de dochter van Albert en Kathy die we nog niet ontmoet hadden, is ook even langs geweest.
‘s Middags Ulverstone ingeweest om onze internetpagina bij te werken….
Wat rondgestruind in winkeltjes en het stadje gefotografeerd en gefilmd voor Alex’ ouders, zodat ze weten hoe het eruit ziet als ze daar volgend jaar heen gaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.