Dinsdag 1 oktober…

Dinsdag 1 oktober…


was het tijd voor Pafos deel 2.

Aan de rand van de stad is een complete “dodenstad” opgegraven. Deze necropolis was in gebruik van de 2e eeuw vóór, tot de 3e eeuw ná Christus. De graven zijn (daardoor) erg verschillend: sommige graven zijn simpele halfronde in de rotsen uitgehakte tunnels. Anderen zijn complete uitgehakte “huizen”. Weer andere graven zijn in de grond verzonken kuilen, met pilaren en drukke versieringen.

De site is reusachtig en weer viel op dat je overal zo maar bij kan en mag. Het was heet op de rotsen en stoffig, maar erg de moeite waard. ’s Middags dronken we meer ijskoffie aan de haven en lazen aan het zwembad.

Eten bij het luxe Italiaanse restaurant “Caravelli” was heerlijk. We hebben uitgebreid drie gangen getafeld, met koffie na.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.