Armidale – Coffs Harbor, Maandag 24-11

Armidale – Coffs Harbor, Maandag 24-11

Na wederom een rustig nachtje op de camping vertrekken we rond een uur of half 10 langs de Waterfalls Highway in richting van Coffs Harbor. Een plaatje aan de kust en het begin van het Gold Coast gebied en tevens de plek waar de Great Dividing Range het dichtst in de buurt van de kust komt. Coffs Harbor is gelukkig niet heel erg toeristisch zoals de rest van de kustplaatsen en de tocht er heen is spectaculair.
Het begint al 50 kilometer buiten Armidale waar een twee watervallen (waarvan een de op één na hoogste van Australië) een gigantisch dal in kletteren. Als je het stroompje water wat na die regenvallen vergelijkt met de foto’s op de brochures en in de boeken begrijp je pas echt hoe droog het hier de afgelopen tijd is, zelfs na de regenvallen van de afgelopen dagen. Een korte wandeling langs de gorge en dan verder in de richting van de volgende set watervallen, wederom zo’n 50 kilomter verder. Iets minder spectaculair, maar daarvoor is het uitzicht vanaf de watervallen echt fantastisch.
Een derde stop brengt ons bij het Rainforest Center en hier kan je een kort pad door de boomtoppen van het regenwoud bewandelen. De route verder voert ons dwars door het dichte regenwoud in de richting van de kust. Het begint steeds harder te regenen, maar door alle opstijgende damp vanuit het woud ziet dit er spectaculair uit! Na een prachtige rit van bij elkaar een uurtje of 4 landen we in Coffs Harbor waar we in de stad en aan het strand een prima camping vinden.

pfff, bijna vergeten: Na de enorme gitaar in Tamworth is het hier tijd voor de BigBanana! Als dat geen feest wordt !

Deel II: De banaan was een aardige domper: Niet meer dan een metertje of 4 in lengte en je mag er ook al niet met je campertje voor blijven staan! Pfff, als dat alles is dan verwacht ik ook niet veel van de Giant Prawn die we overmorgen onderweg tegenkomen… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.