Brisbane – Rainbow Beach, Zaterdag 29 November

Brisbane – Rainbow Beach, Zaterdag 29 November

‘s Ochtends een beetje op tijd opgestaan om de bus te halen. Dat viel niet mee, aangezien er gisteravond urenlang erg goede live muziek was in het kroegje bij het hostel. Waarschijnlijk zullen we nooit iets van hem horen, maar wat ons betreft heeft Loren meer muzikaal talent dan alle Idols bij elkaar! Bij deze “herrie” in slaap vallen was dus zo gek nog niet.
Maar goed, vanochtend de bus in dus. Het landschap blijft mooi, maar deze rit was toch relatief saai. De chauf beschikt gelukkig wel over droge humor en een lekker tempo, zodat we om een uur of 14 voor ons hostel worden afgezet. Toen we deze tour boekten was ons verzekerd dat we de laatste 2 bedden in het moderne hostel hadden. Inmiddels is dat veranderd en worden we verzocht ons bij enige kroeg van het dorp te vervoegen, waar ook wat slaapplaatsen zijn. Daar worden we chagrijnig van, maar het blijkt erg mee te vallen: deze kamers zijn juist veel rustiger gelegen dan de andere en da’s niet verkeerd na het vorige rumoerige hostel.
Het hostel is the place to be, hier gebeurt het allemaal: gezamenlijk eten, slapen, feesten, en het is het vertrekpunt voor tours naar Fraser Island en andere plekken. ‘s Middags worden we verwacht voor de Fraser Island briefing. Met 40 tot 45 mensen tussen de 18 en de 31 horen kijken we braaf een video over het besturen van een Four Wheel Drive op Fraser en dan vooral over wat er NIET mag. Vervolgens vertelt de Wolfman (zo heet ie en zo ziet ie er uit) van het verhuurbedrijf enige horrorverhalen en legt uit wat het kost om een Four Wheel Drive kapot te maken. Vervolgens werden de groepen ingedeeld. We treffen het aardig: deze groep van 11 lijkt gezellig en voor rede vatbaar. De eerste uitdaging is Het Bestellen Van Alcohol. We moeten met z’n elven beslissen wat en hoeveel we willen inkopen. We bestellen een hoeveelheid bier die op dat moment teveel lijkt en ook nog een beetje wijn. Vervolgens mogen alle chauffeurs een blanco cheque tekenen en de hele groep voor de verantwoordelijkheid voor de wagen en inventaris. We krijgen overigens ter betaling voedselpakketten voor de hele trip mee. Het enige wat ontbreekt is drinkwater, maar ach, er is bier….
‘s Avonds eten we bij wat de beste eettent van het van het dorp leek te zijn. Onhandig is dat je aan de balie je eten moet bestellen, zonder dat je daarvoor de kaart goed hebt kunnen bestuderen. Dan kan het natuurlijk gebeuren dat je per ongeluk een voorgerecht bestelt en wat hongerig weggaat. Gelukkig hebben ze in de dorpskroeg patat. Daar is de verhouding uitsmijters – bezoekers 1 op 5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.