Brisbane – Vrijdag 28 november

Brisbane – Vrijdag 28 november

Vandaag stond in het teken van dieren! De ochtend begon met een kater, later volgden veel leukere beestjes. Maar goed, de ochtend dus. Die begon luidruchtig met mensen die elkaar welterusten zeiden bij het eerste daglicht, en even later alweer muziek en stofzuigers. Je zou het het hostel als “erg sociaal” kunnen omschrijven. Verder zetten ze ook leuke speurtochten naar wasmachines uit, na enige moeite toch gevonden.


Toen Harro uitgeslapen en Eveline uitgewassen was, was het tijd voor brunch in een foodcourt. Het blijft een geweldige uitvinding: je haalt koffie, sapjes, scones en vleeshappen bij de verschillende foodshops en ploft gezamenlijk in het midden neer. Daarna waren we echt wakker en gingen we op zoek naar vervoer naar de Lone Pine Sanctuary, een park met allerlei typisch Australische dieren. Na een half uur in de bus kwamen we er aan. We zagen direct onwijs veel koala’s, waaraan vaak één of twee baby-koala’s hingen. Deze beesten zijn net wandelende knuffelbeesten, zo schattig zien ze er uit. Volgens Harro zijn ze aaibaarheidsfactor-kampioenen. Ze tukken 18 uur van de 24 en zitten de rest van de dag een beetje eucalyptusbladeren te eten. Het gerucht gaat dan ook dat ze van die bladeren dronken of stoned worden. Ze stralen in elk geval een ongelofelijke luiheid uit. En dan zagen wij ze nog op hun actiefste moment: als er nieuwe eucalyptustakken worden aangevoerd.
Er waren ook veel kangoeroe’s en wallibies, de laatste zijn wat kleiner. Deze beesten houden ook erg van slapen, maar ongeveer een kwart van de 130 aanwezigen was wakker en hongerig. Dus wij kochten een zakje voer en konden ze uit onze handen laten eten! Ook aaien is geen probleem. Bij een kangoeroe stak een poot uit de buidel, en de enorme bobbel was vast een groot uitgevallen “Joey”. We bleven maar foto’s maken. Het weer werkte ook lekker mee: het is tegen de 30 graden, licht bewolkt en droog.


In het park waren ook nog allerlei tropische vogels, dingo’s, wombats, alligators, een emoe, een pauw, vleermuizen en nog allerlei. Erg de moeite waard! Daarna weer met de bus terug en een bezoekje aan het foodcourt. Brisbane is steeds druk en gezellig, het doet een beetje Amsterdams aan. Straks gaan we maar eens kijken of al die gezelligheid op het terras bij ons hostel van vannacht herhaald wordt…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.