Canberra – Sydney, Maandag 17-11

Canberra – Sydney, Maandag 17-11

Vandaag reizen we van Canberra naar Sydney, waar we vooralsnog nog steeds geen slaapplaats hebben… Maar goed, dat mag de pret niet drukken, er is wel contact met een hostel en de persoon daar heeft gevraagd om hem om 10:30 terug te bellen om te kijken of ‘ie een plekje heeft. De reis van Canberra naar Sydney neemt zo’n 3,5 uur in beslag met de bus. Op zich een mooie rit over dwars door New South Wales.
Om half elf is er dan weer contact met de kamerboer en die verteld in eerste instantie dat hij de kamer had vastgehouden maar dacht dat we 10 minuten eerder hadden gebeld en had de kamer dus aan een ander (ook Nederlands) stel gegeven. Na kort gevloek biedt hij ons een kamer aan die hij normaliter niet verhuurt maar waar wel een tweepersoons bed aanwezig is en we besluiten snel op het aanbod in te gaan.
Om een uurtje of 1 zijn we in Sydney en pakken de trein naar Kings Cross, een iets buiten het centrum liggende wijk die bekend staat als de hoerenbuurt van Sydney en waar ons hostel ligt. Na een tijdje lopen en een kort belletje met de hostel eigenaar komt hij aanwandelen en geeft ons een rondleiding door het zeer rustig gelegen hostel. Het blijkt dat hij, Sam, zelf ook in het hostel woont en de hele toko in zijn eentje runt, op zich best aardig voor een hostel met toch nog zo’n 20 kamers. De kamer blijkt klein maar prima en voorzien van alle benodigdheden. Een aardige afwisseling met ons high-tech hostel in Canberra, maar erg leuk.
In de middag lopen we vanuit het hostel door de botanische tuinen naar het centrum en het oude gedeelte van Sydney, The Rocks. Na een paar uur zwalken door de stad en het boeken van ons brug klim gebeuren (zie morgen) even naar de Matrix deel III in een enorme bioscoop met een man of 20, best lekker rustig. ‘s Avonds flesje wijn in het hostel en omstorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.