Coffs Habor – Byron Bay, Woensdag 27-11

Coffs Habor – Byron Bay, Woensdag 27-11

We worden wakker met een stralende zon en strakblauwe lucht, het weer lijkt weer de goede kant op te gaan. We hebben lang getwijfeld waar we vandaag heen zullen rijden als laatste tussenstop naar Brisbane. Het is dus Byron Bay geworden.
Onderweg blijft het mooi weer maar steekt er wel een enorme storm op. Onze coole maar ook hoge camper waait dus zowat van de weg af, maar Harro houdt het stuur recht. Het begrip snelweg is hier wel wat apart: dat gaat van een prima 4 baans weg tot een dorpsweggetje waar het regenwater tot 2 meter hoog kan komen. En van overstekende koala’s of kinderen moet je ook niet opkijken. Onderweg komen we ook nog langs de Giant Prawn, deze is tenminste wel echt groot! Helaas geen fotomogelijkheden, want snelweg betekent wel doorrijden.
Om een uur of 13 komen aan in Byron Bay. We hebben besloten om de camping die midden in dit feestdorp en direct aan zee ligt, op te zoeken. Het is heel erg druk, maar met een beetje geduld kunnen we de camping op, waar nog een paar plekjes zijn. Voor een paar dollar extra hebben we een erg mooie plek: bovenop een duin, 2 meter van het strand. Het uitzicht is geweldig: voor ons een van de topsurfstranden van de wereld, wat inhoudt dat er lekker veel golfen zijn. Opzij zijn nog steeds bergen in beeld.
Het dorp zit propvol met “Schoolies”, de pubers die traditioneel na hun eindexamen massaal naar de kust trekken. Daartussendoor loopt een enkele verdwaalde hippie. Er zijn erg veel kroegen, eettentjes en souvenirwinkels. Marbella aan de Pacific dus. Een rustige nacht zal het niet worden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.