Coonabarabran – Armidale, Zondag 23-11

Coonabarabran – Armidale, Zondag 23-11

Eef heeft een nieuwe hobby: vogels fotograferen! En dat op zondagochtend om 7.45. Er zijn er hier dan ook erg veel: grote roze vogels, groene parkietachtigen, vogels met een rare kuif, etcetera. Alleen in stilzitten hebben ze weinig zin. We zitten dan wel in een dorp, maar je kunt aan de natuur zien dat de omgeving erg dunbevolkt is. Daardoor zijn er veel meer dieren dan we gewend zijn en is de lucht ‘s avonds zo helder dat je meer sterren ziet dan waar dan ook. Coonablah noemt zich dan ook Astronomical Capital of Australia. Nou geeft elk dorp zichzelf hier wel zo’n mooie naam, maar deze slaat ook wel ergens op.

Na een koude douche vertrekken we naar Armidale. Het is wederom een erg mooi rit door heuvels, laagvlakten en een enkel dorp. De beestjesscore onderweg: 1 kangoeroe (en een hoop kangoeroelijkjes aan de kant van de weg), veel mooie vogels en… onze eerste koala! In het dorp Gunnedah is in een boom tegenover de Tourist Office een “semi-permanent resident koala” te vinden, dus wij rijden erheen en vragen braaf welke boom het is. Het dier zit schattig te slapen in die boom en zit dus goed stil voor de foto.

Onderweg komen we ook nog door Tamworth, Country Music Capital of Australia. Behalve een 12 meter grote gouden gitaar hebben ze ook een centrum dat zelfs op zondag levendig is dus tijd voor een bakkie.


In Armidale worden we door de Tourist Office en de campingdame weer helemaal volgestopt met informatie over het dorp, en dat terwijl we maar een nacht blijven. In het dorp is voor ons niet zo veel te doen, op een enkele kroeg na is het weer net zo verlaten als vorige week in Canberra Op de camping blijkt een super BBQ-plek te zijn: 2 gasbarbecues met een complete keuken erbij, houten meubilair en dat alles onder een groot dak met feestverlichting. Tijd voor een BBQ dus. Samen met wat echte Aussies bakken we wat af, nog gezellig ook. We zijn wel blij met het dak, want het wordt er niet droger op….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.