Great Ocean Road, woensdag 12-11

Great Ocean Road, woensdag 12-11

We starten de dag veel te vroeg: Voor 7 uur vindt Eef dat ze wakker is en staan we op om te beginnen met een bakkie bij de Starbucks.
Na een korte tramrit door Melbourne zijn we bij de autoverhuur geland en worden daar verrast met een volgens de reclame ‘nieuwe’ auto. Gezien de gemiddelde staat van de auto’s hier kan een Hyundai Excel met 2 ton op de teller natuurlijk gemakkelijk voor nieuw doorgaan…

Maar goei, ‘t rijdt en daar gaat het om. Zeer tevreden loop ik naar het linkerportier… om er dan achter te komen dat hier natuurlijk alles andersom zit. Ik moet zeggen, het is even wennen dat links rijden, maar dan gaat het ook prima. Eerste vuurdoop is dan ook gelijk dwars door de stad, in de ochtendspits. Eitje 🙂
Na een half uurtje zitten we op de snelweg richting Warrnambool, een plaatsje 250 kilometer ten oosten van Melbourne en zo’n beetje aan het einde van de erg mooie Great Ocean Road. Een prachtige (enigszins vermoeiende) rit langs de kust en door diverse natuurparken. Onderweg zien we enorme zandsteen kliffen en de ’12 apostelen’, 12 zandsteen zuilen die in zee staan. Natuurlijk regelmatig bakkie en een korte stop op alle viewpoints en andere interessante plekken. Je bent toerist of je bent het niet.
Hoewel het een licht bewolkte maar op zich droge dag is blijf ik de ruitenwissers testen, die hebben ze namelijk ook maar even aan de kant van de richtingaanwijzer geplakt. Wacht maar tot ook hier de revolutie komt: rechts rijden en geen dubieuze ingredienten op hambo’s!
In Warrnambool vinden we een prima, zij het wat verouderde backpackers boven een kroeg. Gaten in de muren, ramen die uit elkaar vallen, maar wel schoon dus een prima slaapplek. Na een happie en een biertje is het tukkie-tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.