Melbourne, maandag 10-11

Melbourne, maandag 10-11

De eerste dag in Melbourne zijn we maar eens begonnen met lopend de stad doorkruisen om te oriënteren. Daar hoort natuurlijk het oppikken van stapels folders bij. Het centrum van de stad is prima te belopen. Het is er druk, levendig, hypermodern. Klassieke (naar Australische begrippen) gebouwen, enorme wolkenkrabbers en veel stadsparken staan vlak naast elkaar.
Aan het eind van de ochtend hebben we het Melbourne Museum bezocht. Daar is werkelijk van alles te vinden, bij elkaar vormt het een voorproefje van wat ons allemaal te wachten staat hier. Er staan bijvoorbeeld veel opgezette beesten met erbij vermeld waar je die tegen kunt komen. Verder een hoop duidelijke en soms grappig gebrachte informatie. Na het museum zijn we door Chinatown gewandeld. Je hebt hier behalve een Chinees gedeelte, ook een duidelijk Grieks en Italiaans stuk, met bijbehorende restaurants, winkels en bevolking.
Dwars door de stad loopt de rivier Yarra. Aan de kade zijn veel leuke hippe terrasjes, erg geschikt nadat je je best hebt gedaan om Melbourne zo inefficient mogelijk door te lopen. Daarna het Crown Entertainment Centre bekeken. Dat is een enorm gebouw met werkelijk alle soorten amusement. Zo veel dat het niet meer leuk is, maar je kunt wel elk uur naar The Matrix. Vervolgens zijn we terug naar het hostel gelopen, alwaar we zijn bijgekomen op het dakterras.
‘s Avonds na een culinair bezoekje aan Chinatown tot sluitingstijd in de kroeg gezeten. Da’s elf uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.