Reisdag Melbourne – Canberra, Zaterdag 15-11

Reisdag Melbourne – Canberra, Zaterdag 15-11

Na een korte maar zeer enerverende wandeling naar het station met veel te grote rugzakken staan we om 7:50 klaar op het station voor het eerste stuk van de reis in Richting Canberra. De eerste 5 uur doen we met de trein naar het alom bekende Coonamundra, een prachtig plaatsje waar de burgemeester in 1913 na z’n eerste kopje koffie in de ochtend van 12 december zijn teen lelijk verstuikte aan de stoeprand. Zoals we al zeiden, een zeer interessant plaatsje met een rijke historie.
Na een langdurig oponthoud van zeker 10 minuten begon het tweede gedeelte van onze reis met de bus. Beetje krapjes en de alom bekende Australische houten reet was ons niet vreemd. Maar goed, prachtige uitzichten en een vrij korte rit brachten ons rond 17:00 in Canberra.

Al bij het Canberra inrijden wordt duidelijk dat deze stad anders is dan de meeste steden. Voor 1890 bestond Canberra namelijk uit een verdwaalde boer en een paar duizend verdwaalde schapen. Na enig dispuut over de plek van de hoofdstad van de nieuw te vormen staat Australie werd toen vrij arbitrair gekozen voor Canberra. In geheel Autralische stijl werd er al snel een competitie steden ontwerpen van gemaakt die de heer Burley-Griffin wist te winnen. Resultaat is een stad die zo wijds is aangelegd dat te voet de stad doorkruisen echt geen optie meer is, maar wel erg mooi is. In het midden liggen een paar meren die het ‘politieke’ gedeelte scheiden van ‘Civic’, het woon-, shop- en stapgedeelte. In dit gedeelte hebben we ook ons hostel, volgens de gids een nieuwe era van backpackers: Alle voorzieningen die je kan bedenken zijn hier aanwezig tegen een nog redelijk betaalbaar bedrag. In de avond even rustig een pasta op het terrasje en daarna snel de Ierse pub opzoeken voor de halve finale All Blacks – Wallabies. (voor de niet wetende, da’s rugby, de halve finales van de wereldkampioenschappen tussen Nieuw Zeeland en Australië…) Niet heel erg interessant maar is voor de mensen hier erg belangrijk en na de winst van Australië hing er dan ook een prima sfeertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.