Meer zon en zee

Meer zon en zee

We zijn er na een pinactie en een geimproviseerd ontbijt helemaal klaar voor: snorkelen vanaf een glass bottom boat! De toch begint om 10 uur en na bij de manager van het hotel betaald te hebben brengt een volkomen maffe Jordanier ons naar de haven. Hij is enorm bijdehand, maar kan ook lachen om onze gevatte antwoorden.


Bij de haven hebben we een strop: er hebben te weinig mensen geboekt, dus de tocht gaat niet door. We besluiten af te zien van de tocht om half 2: dan zitten we op het heetst van de dag in de zon. We mogen mee terug rijden en krijgen als troost een vers sapje van onze chauffeur, die het speciaal onderweg gaat halen. Nog vrolijk van alle onzin die hij uitkraamt en van hetr sapje, krijgen we in het hotel keurig ons geld terug.We droppen wat spullen op de kamer en vertrekken direct naar het museum van Sheikh Hussein bin Ali, die over-, overgrootvader van de huidige koning, en het daarnaast gelegen Aqaba Fort.


Bij de ingang treffen we Ahmed, die in het Visitor Centre werkt.Na een praatje nodigt hij ons uit voor een kopje thee en vertelt hij over alle reizen die hij heeft gemaakt. Daarna gidst hij ons door het kleine, maar mooie museum en laat hij ons het kasteel zien. We merken aan hem dat de Jordanese gastvrijheid waar we over gelezen hebben echt bestaat: hij is erg vriendelijk, niet opdringerig en is duidelijk erg trots op zijn land. Na bijna twee uur nemen we afscheid en ploffen we voor een frisje op een terrasje met uitzicht op zee.


en de rest van de dag hebben wij ook nog niet meegemaakt; wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.