SARS en hoe we in Sicilie kwamen

SARS en hoe we in Sicilie kwamen


Het leek zo mooi: Peking! Een geweldige aanbieding en de mogelijkheid om deze fascinerende stad uitgebreid te gaan bekijken! Dit was nog spannender dan ons eerste plan Sicilië. Boeken dus!
We hadden nog maar nauwelijks geboekt, of een paar dagen later kwam SARS in het nieuws; het longvirus waar inmiddels de wereld van in de ban is. Hoewel het in eerste instantie nog onschuldig leek, werd al snel duidelijk dat het virus zich in een rap tempo verspreidde en behalve in Hong Kong, ook in Zuid China (Guandong) en Peking voor kwam. Gespannen volgden we de ontwikkelingen. Waar we eerst nog dachten dat we met wat voorzorgsmaatregelen prima naar Peking konden, werd de situatie al snel vervelender. Net toen we zelf besloten dat het ons te ver ging, maakt woensdag 23 april een negatief reisadvies een definitief eind aan onze vakantieplannen.

En toen was het rennen geblazen: waar waren onze paspoorten? En kregen we ons geld terug? En eìgenlijk wilden we óók nog steeds op vakantie! Eveline haalde al haar overtuigingskracht uit de kast en kreeg het voor elkaar om al donderdagmiddag de paspoorten weg te halen bij de Kras-visumdienst. Prima actie en fijne medewerking van Kras!

Donderdagavond zaten we bij D-reizen. En opnieuw werd en meegedacht en meegewerkt. We konden de reis omboeken en het resterende geld krijgen we binnen twee weken op onze rekening: 100%! Maar waar konden we heen? Een foute Costa? Of naar Ierland? Zouden we misschien niet tóch naar Sicilië kunnen…?

De laatste twee vliegtuigstoelen en “keuze” uit één appartement, maar we gaan! En zo kwamen we via een omweg, terug bij onze eerste bestemming!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.