Siracusa

Siracusa


Alweer mooi weer! Ook vanochtend op tijd op en een ontbijt in de zon. Daarna zijn we naar het busstation gelopen (dat is dus toch verder dan een kwartiertje) en vandaar met de bus naar het treinstation. Karin vindt kaartjes kopen een avontuur, maar dat is onzin want haar Italiaans gaat fantastisch. De trein is maar 5 minuten te laat, wat voor Italiaanse begrippen bijzonder is. Twee uur en een mooie treinrit later zijn we in Siracusa.
Daar lopen we naar het archeologische gebied waar we achtereenvolgens het Griekse theater, het oor van Dionysius (een enorme grot met aparte akoustische eigenschappen) en het Romeinse amfitheater bezoeken. Bijna net zo indrukwekkend zijn 2 vechtende reuzehagedissen.

Na een tijdje wachten op een bus maken we toch maar een stevige wandeling naar de andere kant van de stad. Daar staat de Dom, een fontein die niks omhoog krijgt en daartussenin kleine steegjes, kronkelweggetjes en boulevards. Mooi!
Zometeen wacht de terugtocht, snel wijn naar binnen gieten om snel te slapen (afzien!) want morgen staat de excursiebus om 7.50 klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.