Hike naar Preikestolen – Harro

Hike naar Preikestolen – Harro


Veel te vroeg (opstaan om 7 uur) begon mijn tochtje richting preikestolen, de reeds bovengenoemde klif. De Hike er heen duurt volgens de meute 2 uur heen en twee uur terug, dus vol overtuiging dat dit wel een lekker tochtje zou zijn ging ik op weg: Eerst met de bus naar de haven, ferry naar Tau en met de bus naar het op 206 meter gelegen Preikestolhytten, de plaatselijke jeugdherberg en busstop. Al met al was ik rond kwart voor 10 op de startplek aanwezig. Het was ondertussen al lekker warm en zonnig (arrggghhh), maar met genoeg water moest het wel gaan lukken.


Op zich is de tocht vrij druk, wij kwamen dan ook met een volle bus aan, dus ik speerde er maar snel voor uit. Onderweg bleken er ook al vroeger wat mensen gestart te zijn en was het af en toe dringen op de smalle stukken. Ergens na een kwartiertje kwam ik twee Noorse zussen tegen van een jaar of 50 die in een moordtempo die berg op aan het klauteren waren. Ben maar vriendelijk aangehaakt en gezamelijk zijn we naar de top toe gelopen onder het genot van prachtige uitzichten. Uiteindelijk bleek de tocht omhoog ook in 1 uur en 10 minuten te kunnen :-).
Bovenop de rots hebben de dames een foto gemaakt van een Harro bovenop de klif (wel anderhalve meter van het randje natuurlijk, heldendom is aan mij niet besteed). Daarna ben ik toch maar eens aan de rand van de klif gaan liggen met mijn hoofd naar beneden. Een zeer aparte ervaring kan ik jullie verzekeren, 604 meter stijl naar beneden is namelijk best hoog.

De terugweg was lekker warm en vrij snel (50 minuten) en rond een uur of twaalf was ik weer op de startplek en daar kon ik zonder boek en met een gesloten restaurant twee en een half uur op een bus wachten :-(.

Maar goei, bus en ferry terug en rond een uur of 4 weer op het Terras geland. Erg gave trip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.