Dag 5: boot naar Stavanger

Dag 5: boot naar Stavanger

Prima nachtje deze keer met minder kamergenoten en lekker tukken. Beetje op tijd op, want de boot vertrok al om half 10. Het was wederom prachtig weer en het water lekker rustig, dus zelfs Harro zag de wereld wat zonniger in. Het werd een prima reisje: Die boten vertrekken en varen alleen met echt een enorme klere(n)gang (?). Je hebt ook echt het gevoel dat ze remmen hebben als ze een haven binnenstomen… remmen die ze gemiddeld voor je gevoel ongeveer een half uur te laat gaan gebruiken. Het valt iedere keer weer mee, maar het blijft toch gek om G-krachten op een boot te voelen.

De tocht ging van Bergen naar Leirvik, via de oude handelsroute, via de westkant van een aantal eilanden. In Leirvik stapten we over (daar hadden we echt een ruime 3 minuten voor: gelukkig wachten die boten op elkaar), op de boot die via Haugesund naar Stavanger ging. In totaal deden we er vier-en-een-half uur over. Echt een aanrader: mooie route en met mooi weer helemaal super.

In Stavanger vertrokken we na de verplichte stop bij de turistinformasjon (ja echt, zo heet dat) naar de camping, met bus 4. Iedereen in de bus was gelukkig erg aardig, dus we verdwaalden niet eens. De camping lag erg mooi, aan een meertje en bovenop het høveltje (tja, we zouden eens niet moeten klimmen) was nog een prima plekkie voor ons.

Daarna was het hapjestijd, dus terug naar Stavanger en natuurlijk moest Karin vis. Dat lukte aardig, in een prima restaurantje, dat in een oud pakhuis uit de 17e eeuw zat (mooi!). Helaas doen die Noren dingen met vlees waar Har een beetje van moest huilen. Jammer, was verder was het echt prima! En op tijd pitten: een mens wordt moe van reizen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.