Dag 10: Treinreis van Bergen naar Oslo

Dag 10: Treinreis van Bergen naar Oslo

Van het tukken kwam niet al te veel terecht. Er sliepen niet zo heel veel mensen op de inmiddels bekende slaapzaal, maar toch was het rommelig en in hun slaap gillende mensen droegen niet echt bij aan een rustige sfeer. Dus veel vroeger dan gepland uit de veren (nou ja, slaapzak) en wassen (heerlijk: geen muntjes, maar gewoon lekker lang en rustig douchen!), aankleden en op naar het station.

Gelukkig was er koffie want we moesten allebei een beetje op gang komen. De trein stond er ruim voor tijd, het weer was prima en we vertrokken stipt op tijd. De reis was net zo mooi als heen en het weer zelfs beter, alleen ging het allemaal wat minder vlot. Veel stoppen voor rode seinen enzo. De laatste twee uur waren ook wat minder spannend (op dag 3 waren de eerste twee uur ook het minst), dus de boeken schoten hard op. Maar we blijven er bij: met recht een van de mooiste treinreizen van Europa en zeker de mooiste die wij tot nu toe gemaakt hebben!

In Oslo hadden we al gereserveerd in het hostel waar we ook op nacht 1 en 2 hadden geslapen, dus het was alleen nog een kwestie van tassen er heen sjouwen en daarna doken we nog even de stad in. Hoewel het al half zeven was, was er vollop leven: straattheater, muziek, “ballonnenbouwmensen” etc. etc. Na een hapje bij een Italiaan struinden we de havenbuurt af en na een paar drankjes was het tukjestijd! Prima laatste avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.