Dag 11: naar huis

Dag 11: naar huis

Tja en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. De tijd bleek gevlogen! We sliepen een beetje uit, ontbeten en togen daarna naar de trein voor een kop koffie en de expresstrein naar de luchthaven van Oslo. Onze vlucht bleek een half uurtje vertraagd, maar meer koffie en een boek en natuurlijk kletsen, kletsen en nog eens kletsen zorgden ervoor dat het allemaal niet te lang duurde.

Half vier landden we op Schiphol en stonden de beide partners ons op te wachten. Het tukken komt vast goed: dromen van Noorwegen in de zomer.

Noorwegen is een aanrader, als je tenminste het budget hebt en geen grote megasteden verwacht. Bergen heeft, als tweede stad, nauwelijks 100.000 inwoners en het land in z’n geheel nog geen 5 miljoen. Tegelijk is er overal bebouwing: de mensen zijn in een dunne, maar overal aanwezige laag over het zuiden van het land uitgesmeerd. Het is kleinschalig en duur, maar daar staan een geweldig landschap, erg vriendelijke mensen en een prachtig stuk geschiedenis tegenover. Wat ons betreft: we gaan nog eens terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.