Dag 11 – Jasper NP

Dag 11 – Jasper NP

Tja en dan zit je “vlakbij” zo’n park. Dat betekent naar Canadese begrippen echter wel dat je er nog een uurtje rijden vandaan zit. Met Jasper begint ook Alberta, de provincie waar de klok een uur vooruit staat (nu schelen we dus 8 uur met Nederland). Je koopt een “park-pas” voor twee dagen, die bovendien op de derde dag nog tot 16:00 uur geldig is, dus met die pas kunnen we zowel Jasper als Banff bekijken.

We begonnen met een bezoek aan de “Jasper Tramway”, een kabelbaatje in Whistlers (nee, MET s), net ten zuidwesten van Jasper. Je stijgt in 7 minuten ongeveer 1000 meter naar 2500 meter, met een prachtig uitzicht op alle omringende bergen en op een eekhoorntje en een “pika”, een soort marmot. Allebei ook erg fotogeniek! 🙂 We boften de hele dag vreselijk met het weer. Het was echt bergweer: het veranderde elke kwartier en we hebben alles gehad (wind, regen, hagel, zon en wolken), maar bij iedere stop werkte het weer mee.

Na de tramway bezochten we samen Lake Edith (mooi blauw) en de Malign Canyon. De canyon is een “scheur” in de aarde van ongeveer 4 meter breed en op het diepste punt 51 meter diep. Er is een gigantische trail langs, maar wij liepen maar een paar minuten en bezochten twee van de vijf bruggen. Heel indrukwekkend!

Daarna was het tijd voor een boottocht met de hele groep op Maligne Lake, naar Spirit Island. Nou stelt het eilandje niet zoveel voor (hoewel het de op 1 na meest gefotografeerde plek van de Rockies is), maar het uitzicht… De boottocht was ook erg leuk, met veel uitleg over het landschap en alle bezienswaardigheden.

Daarna een uur rijden naar Jasper waar we aten en zometeen beginnen we aan het uur terug naar de lodges. Morgen via de Icefield Parkway naar Banff (nouja: slapen in Canmore)! En op een gletcher lopen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.