Dag 13 – Banff

Dag 13 – Banff

Vrije dag vandaag. Na het eten gisteravond rolden we ons mandje in, helemaal stuk van een lange reisdag. Vanochtend ging de wekker pas om kwart over acht. Wat een luxe: het lijkt wel vakantie! 🙂

Na lekker rustig douchen en aankleden zaten we om negen uur in de auto naar Tim Horton’s, een soort “ontbijt-fastfood”. We snappen inmiddels ook de omvang van sommige Noord-Amerikanen: alles was daar mierzoet. Je kon bijvoorbeeld kiezen uit French Vanilla en Toffee-fudge Cappuchino! Jech!

Na een zoet ontbijtje reden we naar de kabelbaan Banff. Een kleine cabine brengt je naar 2270 meter. Daar zaten we gelukkig boven de rook die ook de dalen rondom Banff en Canmore vult. Het uitzicht was schitterend; het weer werkt erg mee. Niet zo handig ivm de bosbranden, maar wij genieten van een zonnetje en 28 graden! Heel warm voor de Rockies en de maand: soms sneeuwt het alweer in augustus. We zagen bovenin weer stapels eekhoontjes, chipmunks (kleine broertje van de eekhoorn) en zelfs een martertje die in een vuilnisbak was gekropen en daar heel parmantig met zijn koppie uit stak.

Na de natuur-uitstap boekten we een wild-life uitstapje, voor vanavond. Twee-en-een-half uur wild-spotting met een gids erbij. Daarna besloten we dat er de rest van de dag echt gelummeld mocht worden. In Banff winkelden we wat, kochten opnieuw filmrolletjes, lunchten en bekeken we de plaatselijke begraafplaats. Dat kennen we in Nederland niet hoor: “even” een nieuwe begraafplaats aanleggen waar in 50 jaar ongeveer 1/5 van bezet is geraakt en de dichtsbijzijnde steen 2 meter verderop ligt!

Terug naar het hotel (we moesten voor 16:00 het park uit zijn, omdat onze parkpas dan afliep) bleek er vlak bij de snelweg een bosbrand uitgebroken. Het is voor ons NIET gevaarlijk, maar het was toch erg naar en indrukwekkend om te zien: rookkolommen van tientallen meters hoog, vlak bij en over de weg. We hopen dat we er vanavond door kunnen voor ons wild-uitstapje. Nu is het tijd voor een bezoekje aan het zwembad… Ja: we ZEIDEN toch dat we in een luxe hotel zaten?? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.