Dag 14 – Van Canmore naar Drumheller

Dag 14 – Van Canmore naar Drumheller

Uiteindelijk bleek de wild-life excursie toch door te gaan ondanks de rook. We reden met Brenda mee in “Betsy”, een grote blauwe bus. Het was een leuke excursie, met name omdat Brenda een hoop wist te vertellen, maar we merkten wel dat we verwend raakten. We zagen niet zo heel veel wild en dat was teleurstellend. Terwijl de score van een kudde bighorn schapen, een ENROME Elk en een aantal herten toch echt niet slecht was! ‘s Avonds rolden we moe en met tranende ogen ons bed in: Rook!

De reisdag naar Drumheller begon om half negen. We waren in drie uur, via Calgary en Highways 1, 21 en 9 in Drumheller. Die plaats is vooral bekend om drie dingen: de Badlands, de Hoodoos en het Royal Tyrell Museum. De Badlands zijn in de rotsen uitgesleten patronen, die zorgen dat je alle lagen in de opgestapelde rots goed kunt zien. Hoodoos zijn GEEN inheemse stam – ja, zo klinkt het idd – maar rostformaties in de vorm van een soort paddestoel. Zachte zandsteen met bovenop harde leisteen die de onderliggende steem beschermd tegen erosie. Het museum is vooral bekend om de enorme verzameling dinosaurus-skeletten (1 van de de grootste ter wereld) die in het nabijgelegen Dinosaur-park worden gevonden.

We reden eerst de dinosaur trail, langs een minikerk (er kunnen 6 mensen tegelijk in!), het museum, prachtige uitzichtspunten, een pontje en hordes, echt HORDES spinkhanen! Daarna was de Hoodoo-trail aan de beurt, langs een hangbrug en de Hoodoos, een teleurstellend kleine, maar wel mooie verzameling Hoodoos.

We eindigden de dag met een bezoek aan het werkelijk schitterende museum. Daarna deden we niet zoveel meer: 36 graden in de brandende zon en een kurkdroge omgeving zorgden voor lol in lezen en lekker lang natafelen in de airco!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.