Dag 17 – Van Fernie naar Nelson

Dag 17 – Van Fernie naar Nelson

Na een prima nachtje slapen ging om zeven uur de wekker: we wilden nog wat van onze dag overhouden naast al het reizen! Na een echte cappuchino opgepikt te hebben (ipv lauw water met een bruin kleurtje) reden we via HW 3 (Crowshighway) naar Creston. 10 Kilometer buiten Creston ligt het Creston Wildlife Management Centre, waar meer dan 250 (!) vogelsoorten broeden en verder schilpadden, muskusratten etc. voorkomen.

We kochten een kaartje om een korte en naar bleek ERG warme wandeling te kunnen maken. Hoewel het geen broedseizoen is en het daarom een beetje stil was, was het wel mooi. We zagen eindeloos veel libellen (rood, blauw en groen), sprinkhanen, vlinders, een aantal vogelsoorten (waaronder op afstand een visarend) en een schildpad (een “painted turtle”, echt waar!). Terug in de auto hebben we eerst maar eens bij zitten komen en bijna een liter water weggedronken. Warm!

Daarna door naar Nelson, een erg leuk en aan het Kootenay Lake gelegen plaatsje. We logeren in het Alpine Motel. Bij binnenkomst begonnen we aan de riedel “Hi, we would like to check in as part of a group: the Baobab / Johnview group?” “Oh: Baobab? Nou dan kunnen jullie wel Nederlands praten hoor!” Zucht: net als je er goed in begin te worden! 🙂

We zitten nu in The Lunchbox, een ook al door een Nederlandse gerund lunch- en internetcafe. Straks gaan we even aan het strand kijken (jawel, echt waar, een echt strand! Hoewel zwemmen wat te koud is) en verder lekker rustig aan doen. Morgen zijn we hier nog een dag, dus ik verwacht dan het laatste nieuws weer te kunnen posten!

Het is erg warm en hoewel we in Nelson zelf geen last hebben van de branden woedt er ook hier 1, ten oosten van de rivier. We verwachten bij onze 1 na laatste stop (Revelstoke, waar we overmorgen heengaan) en onze laatste lange reisdag (van Revelstoke naar Hope, waarbij we langs Kamloops moeten) het ergst last te krijgen van de branden. Het weer is weliswaar voor ons fijn (niemand wil een vakantie in de regen zittten), maar we hopen echt op veel regen voor de mensen hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.