Dag 20 – Revelstoke en Glacier National Park

Dag 20 – Revelstoke en Glacier National Park

Gisteravond werd de berenexpiditie niets meer: het bleek dat er schrikdraad langs de vuilnishoop gezet om de beren weg te houden! Helaas, maar we snappen het wel 🙁 We zagen wel voor de eerste keer echt branden in het donker op de berg. Het was een indrukwekkend gezicht. We raakten bovendien aan de praat met een vrouwelijke firefighter die in ons motel logeerde. Ze vertelde dat dat “kleine plekje” dat we zagen 20 hectare vuur was! We kregen erg veel bewondering voor die mensen die de berg op klauteren om alles in goede banen te leiden!

Het eten was in ieder geval erg lekker en na een afzakkertje met Hilde en Paul doken we ons bed in.

Vandaag hadden we wat moeite met opstaan, dus uiteindelijk vertrokken we pas rond half tien naar Glacier Park. Het was vandaag veel rokeriger en alles lijkt flink erger geworden, inclusief het vuur dat we gisteravond op de berg zagen. Het was dan ook een “mistig” tripje naar het Visitors Centre, waar we een parkpass haalden.

Daarna hebben we twee kleine trails gelopen. Een boardwalk van 500 meter door een ERG oud stuk bos en een stukje over een stenenpad langs met mos overgroeide keien die daar al sinds de laatste ijstijd liggen. Erg mooi en goed te doen!

Daarna hielden we het voor gezien: het was te rokerig en met Karin’s verkoudheid erbij zorgde dat voor ademhalingsproblemen bij haar en voor geirriteerde luchtwegen bij Martijn. De rest van de dag brachten we door met lezen langs het water en een beetje lummelen. Dat mag ook wel op onze laatste “echte” vakantiedag: morgen een erg lange reisdag en zaterdag vliegen we weer naar huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.