Dag 2 – Vancouver

Dag 2 – Vancouver

Na een uitgebreider rondje kennis maken en informatie van Moniek was het tijd voor het eerste uitstapje. Bijna de hele groep vertrok naar Chinatown, waar de belangrijkste attractie werd gevormd door een prachtige Chinese tuin. Hoewel het modderige water in de vijvers en de grote bezoekers aantallen het effect wat bedorven was het toch wel aardig.

Daarna door naar Gastown, het oudste gedeelte van de stad en uiteraard de uitgaansbuurt. Gesticht door Gassy Jack die ongeveer rond 1880 aankwam met een vat whiskey, dat hij aan de railroadworkers beloofde als ze hem hielpen een kroeg te bouwen. 24 Uur later stond de kroeg en dat was het begin van de wijk en eigenlijk van de stad. Gerenoveerd rond 1980 is het een erg breed opgezette wijk geworden, met weinig originele delen, maar de sfeer is prettig en het is erg groen. De belangrijkste attractie hier is de stoomklok uit 1977, die elk kwartier toetert alsof hij in zijn vorige leven een locomotief was.

Na koffie togen we naar het uitkijkpunt bovenop het harbour center, waar een glazen lift je naar 167 meter brengt voor een spectaculair uitzicht over de stad. Niet voor mensen met hoogtevrees, maar erg mooi.

Na de lunch sloten we de dag af met een bezoek aan Stanley Park en met name aan het Vancouver Aquarium (waar we een Beluga-show en een dolfijnenshow zagen) en de totempalen (nieuw maar wel door de First Nations People gemaakt).

‘s Avonds aten we samen (zonder de groep) in een klein Spaans restaurantje. Leuke sfeer, lekker eten. We konden onze ogen inmiddels tot half 10 open houden, maar toen was het echt klaar. SLAPEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.