Dag 5 – Tofino en meer walvissen!

Dag 5 – Tofino en meer walvissen!

Vannacht prima en erg lang geslapen. We delen deze nachten in Tofino een kamer met Jasja en Arjan, het Leidse stel. Dat is gelukkig erg gezellig en tot nu toe heeft er niemand gesnurkt, of gepraat in de slaap! 🙂

Om acht uur zaten we aan de koffie en versgebakken muffin/scone achtige dingen in het plaatselijke ontmoetingstentje. Heerlijk wakker worden, al kan je hier beter cappuchino of espresso drinken dan een bakkie normale pleur… jech!

Daarna verzamelden we om kwart voor negen voor een tweede Whale-Watch-trip. Het was wederom fantastisch weer en de oceaan leek meer op een meertje. We vertrokken in een kleine boot (geen pakken deze keer) en trokken langs alle kleine kust-eilandjes naar open water. Rondom Tofino ligt het National Pacific Rim natuurpark met een van de laatste stukken natuurlijk regenwoud. Ook vanaf het water is dat een fantastisch gezicht.

De eerste stop was bij een kleine rots waar we tot op ongeveer 30 meter van een stel zeeleeuwen konden komen die lekker lagen te zonnen. Je kon ze horen en hetwas echt een heel gaaf gezicht. Zo dichtbij zulke prachtige dieren! Ook de tweede “stop” was de moeite waard: een grote troep kleine grijze zeehonden. Alweer erg dichtbij: iedereen werd er stil van.

Bij derde stop kwamen de grijze walvissen in beeld: 3 stuks, een moeder met een kalf en een andere. Wat een majestueuze beesten. Veel trager dan de orca’s, prachtig lichtgrijs en ze kwamen erg dicht bij de boot, zonder zich te storen aan de motor of onze enthousiaste kreten.

De stop daarna was de uitsmijter: een bultrug, ongeveer 5 mijl uit de kust, die tot halverwege het water uitsprong en zich daarna nog een keer helemaal het water uitgooide. Foto’s zullen misschien niet allemaal gelukt zijn, maar dit vergeten we nooit meer!

Tijn kreeg op de terugweg zijn toetje: een nest met een bald eagle en moeder en jong die zich rustig van alle kanten rustig lieten bekijken en fotograferen.

Bijna 3 uur na het vertrek stonden we glunderend op de pier: onze dag kon niet meer stuk! De rest van de dag hebben we besteed aan lunchen, zonnen, kaarten schrijven, en een tripje voor morgen plannen. We beginnen morgen met een korte regenwoud-wandeling en eind van de middag gaan we op beren-tocht! De kans dat we die tegenkomen is veel kleiner, maar we blijven hopen! Een aantal mensen is nu al gaan kijken, dus we horen straks of zij geluk hadden!

Vanavond uit eten en op tijd tukken. Prima hostel dit “whalers on the point” en het uitzicht is niet te versmaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.