Dag 7 – Reizen naar Whistler

Dag 7 – Reizen naar Whistler

Om 8:15 stond de bus al klaar om ons op te pikken van het hostel, dus het ontbijt bestond uit enigszins droge boterhammen en een yoghurtje. De busreis verliep wat hobbelig, maar zonder bijzonderheden en na een paar stops waren we om 12:00 uur in Nanaimo: ruim op tijd voor de ferry van half 1.

Die was zelf wat verlaat, dus het was even wachten, maar ook deze reis verliep soepel. Het weer werd onderweg wel steeds slechter en uiteindelijk hadden we in Vancouver regen. In “horseshoe bay” stond een bus om ons op te pikken en wat voor bus. Er konden meer dan 60 mensen in! We voelden ons dus wel wat verdwaald: met 11 man zit je dan toch erg ruim!

Het duurde lang voor we in Vancouver centrum waren: het was duidelijk de vrijdagmiddagspits. Uiteindelijk bereikten we om vier uur Avis, waar we de auto ophaalden. Tijn en ik waren snel klaar: we zijn nu voor twee weken de trotse eigenaars van een zilvergrijze Pontiac Grand Am, 3,4 liter, 6v! … Niet dat je er erg veel aan hebt als de maximumsnelheid zo ongeveer overal
maximaal 90 km/u is, maar goed. Het rijdt lekker.

Tijn moest even wennen aan de automaat, maar reed toen soepel door de Vancouverspits naar Highway 99, de bijzonder mooie “sea to sky” highway. Het uitzicht is inderdaad spectaculair. Dat het echter een gevaarlijke weg kan zijn bewees een auto die zo’n 25 kilometer voor Whistler op 30 meter voor onze auto dwars over de weg schoot en rechts van ons in de berm over de kop sloeg. We zijn ons kapotgeschrokken: het had geen 3 seconden later moeten gebeuren, want dan hadden we hem vol in de zijkant gehad. Wonder boven wonder kroop uiteindelijk iedereen op het oog ongedeerd uit de auto, zelfs het ukkie van anderhalf.

Nog wat natrillend reden we vlak daarna Whistler binnen en daar zitten we nu in het erg luxueuze Whistler Coast Hotel. 2 Kingsize bedden en een bad. We zijn hier maar 1 nachtje, maar dat slapen komt goed! Morgen naar Clearwater!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.