Dag 8 – Van Whistler naar Clearwater

Dag 8 – Van Whistler naar Clearwater

Na een nacht lekker slapen waren we er weer helemaal klaar voor en lag het ongeluk achter ons. De weg was ook te mooi om lang te blijven piekeren. Hoewel het rijden niet opschiet (op veel plaatsen mag je max. 80 of 60) leverde het wel veel mogelijkheden op om te genieten van het uitzicht.

De weg trok eerst door de bergen, daarna door rollende heuvels en weilanden (allemaal erg droog, maar daardoor wel zo’n mooie kleur geel als je uit de films kent) en daarna kwamen we steeds dichter bij de Rockies, hoewel die pas na Clearwater echt beginnen. Voor de kaartlezers: we volgden eerst de 99 uit, daarna de 24 naar het oosten en aan het eind daarvan kwamen we in Littele Ford. Ongeveer een half uur daarvoor draaiden we een heuvel over en was het dal voor ons ineens gevuld met rook. In Littele Ford stond een hele ploeg mensen om iedereen te informeren. De nr. 5 naar het zuiden was afgesloten: de branden rondom Kamloops woedden 10 mijl naar het zuiden, achter de bergen. Het was spookachtig om door de rook te rijden. Alles was grijs en stil en ver kijken was niet echt mogelijjk. Brandende ogen en een kriebelkeel lieten je ook merken dat het wel degelijk heftig was!

Gelukkig was de 5 naar het noorden wel open en een uurtje later waren we in Clearwater. Ook daar was het rokerig en omdat de stad nog maar 2 dagen weer voor halve kracht stroom had, kon de airco niet aan. Ook werden we van ons origionele hotel omgeboekt naar het Ace motel omdat in ons hotel firefighters gestationeerd waren! Gelukkig waren de kamers prima, al was het erg warm: geen airco en deur open zetten was ook geen optie!

Het Wells Gray National Park was wel open en aangezien het ongeveer 40 km. ten noorden van Clearwater ligt, leek het geen slecht idee om er meteen heen te rijden. Verder weg van de rook! We bezochten drie spectaculaire watervallen, die echter door de grijze lucht een beetje somber leken. Bovendien had Martijn wel genoeg gereden voor die dag, dus om 19:00 uur zaten we lekker aan tafel voor diner. In een Clearwater waar de rook, door een kleine draaiing van de wind, behoorlijk was opgetrokken.

Op tijd tukken, na een stevige steak 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.