Dag 9 – Wells Gray National Park

Dag 9 – Wells Gray National Park

Geen rook en een zonnetje toen we opstonden! De wind was duidelijk gedraaid. De stroom was nog niet alles: Karin douchte in het stikdonker! Op tijd opstaan en daarna een echt Amerikaans (oke: Canadees) ontbijt. Toast, eggs, en “hash browns”, zeg maar rosti! We hoefden voor de rest van de datg niet meer te eten, maar het was wel lekker. Het plaatje werd compleet gemaakt door zo’n “echte” serveerster. Zoeentje die je “dear” noemt. 🙂

Daarna samen met Moniek, Paul, Hilde en Sandra naar het park, waar we uiteindelijk – na wat telefooontjes en omdat de ranches waar we van alles wilden gesloten was: geen stroom – over een gravel weggetje naar Clearwater lake reden. De parkwachter had Moniek verteld dat hij al twee weken geen beren had gezien, dus we hadden weinig hoop op “wild”. Nog maar net in het park zagen we ineens aan de kant van de weg een enorm hert, een “mule deer”. Hij bleef keurig staan voor de foto, dus onze dag kon al niet meer stuk. De klapper kwam echter toen we op de gravelweg een bocht omreden en er 15 meter rechts voor onze auto in de berm een zwarte beer zat! Heerlijk bessen te eten. Hij was wat alert, maar verder bleef hij rustig zitten. Super! We reden na een paar minuten rustig langs hem heen en de rest van de dag was iedereen in een feeststemming.

Het meer was erg mooi en rustig. Het gletcherwater is een mooie blauwgroene kleur door “rockflour”, het fijngeschuurde puin van de rotsen. Na het meer liepen we een kleine “trail” naar een kleine, maar erg heftige waterval. Het uitkijkpunt sloegen we over: dat was toch iets verder dan aangekondigd!

Terug in de auto begon het te hozen: prima voor de uitgedroogde bossen, hoewel slecht weer ook voor meer bosbranden zorgt door de bliksen. Ook die avond was het raak hoorden we later op het nieuws, maar gelukkig ver bij ons vandaan. We hebben heerlijk liggen lezen, prima gegeten en daarna was het opnieuw tukkiestijd. Je houdt het niet voor mogelijk hoe moe een mens van vakantie wordt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.