Maandag 2 augustus – reizen

Maandag 2 augustus – reizen

Om 10 uur zat alles in de auto en kon de vakantie beginnen. Na een heerlijk weekend in Vlissingen [zon, zee, barbeque en gezelligheid] waren we al helemaal in de stemming, dus na een kop koffie gingen we op pad. De route via Amersfoort, Hengelo en daarna Osnabruck en Hamburg bleek een goede keus: tot voorbij Hamburg schoot het heerlijk op. Genoeg benzine, pauzes, koffie en tictacjes hielden de auto en onszelf aan de gang.


Na een pauze net voorbij Hamburg doken we alsnog een file in en dat betekende drie kwartier tot een uur langzaam rijden en zelfs stilstaan. Later bleek dat we niet te klagen hadden: mensen die tegelijk met ons over de Deense grens kwamen hadden er vier uur ingestaan! In beide gevallen was de Deense grens welkom. Pinnen [dat was wennen: ander geld!] en even de benen strekken en daarna was het nog twee uur naar Nyborg.


Het weer werkte behoorlijk mee, wat onderweg hitte betekende, maar toen we op de strandcamping van Nyborg aankwamen, rond 8 uur ‘s avonds, betekende het ook een prachtige zonsondergang en lang licht. Gelukkig maar, want bij het opzetten van de tent brak 1 van de tentstokken! Na even uitfoeteren repareerden we het geheel met tape en een provisorische spalk van drie haringen. Na een snelle hap en een kort telefoontje naar Nederland (voor de reddingstroepen: het gaat om The Cayley, van Agu, met een stokdikte van ongeveer 8 mm) had de dag meer dan lang genoeg geduurd. Met het geluid van de golven (op ongeveer 30 meter) vielen we in slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.