Dinsdag 3 augustus – Funen

Dinsdag 3 augustus – Funen

Het is altijd even wennen, zo’n eerste nacht in een tent, maar vroeg opstaan heeft ook z’n voordelen. Na een lekker warme douche en een rustig bakkie thee was het echt vakantie-tijd. Met de auto gingen we op weg, via de 163 de zuidkant van het eiland Funen rond. Funen wordt ook wel het ‘tuineiland’ van Denemarken genoemd en als je door het landschap rijdt snap je ook wel waarom. Rollende heuvels, graanvelden, bloemen; erg mooi allemaal. Met een klein uitstapje naar de kust (het werd alweer prachtig weer) reden we in een rustig tempo naar Faaborg.


Faaborg ligt aan de zuid-west kust van Funen en is een klein havenplaatsje. Behalve wat winkelstraatjes wordt de grootste attractie gevormd door een drietal erg oude straatjes, met huizen, nouja huisJES, uit de 16e en 17e eeuw. Kleurige poppenhuisjes, met bloemen voor de deur, die tegen elkaar aanleunen. Het slenteren waard. En een lunch waard: we kwamen uiteindelijk terecht in het Faaborg Hotel. Of liever: voor de deur, op het terras, waar we even konden bijkomen. En genieten van de lekkerste lunch in tijden. Martijn had smorrebrod (denk even streepjes en puntjes op de juiste plaatsen): drie soorten vlees op geweldig donker Deens brood. Karin had een salade met gerookte zalm… ze heeft het er nu nog over, zo lekker!


Na de lunch en even uitbuiken stapten we in de auto en reden naar Egeskov, een kasteel dat midden op hte eiland Funen ligt. Egeskov Slot is gebouwd in 1552 en gerestaureerd rond 1870 en ziet er fantastisch uit. Echt wat je je voorstel bij een kasteel, met een ophaalbrug, een slotgracht, torenkamers en eindeloze tuinen erom heen. Liefst vier labyrinthen (waarvan 1 uit 1790) en verder onder andere een rozentuin, een kruidentuin, een fuchsiatuin en zo ongeveer 15 (!) andere tuinen. We dwaalden door de tuinen en het kasteel en schoten eindeloos plaatjes. Het was bijna jammer dat we “al” na drie uur weer weg moesten.


Maar op de camping wachtten Sander, Jeanet en Emma (broer van Martijn, met vrouw en kind)! Ze hadden een heerlijke vakantie van drie weken in Noorwegen gehad en waren nu op de terugweg. We aten samen en speelden Yathzee tot het donker werd. Om half 11 doken we na een uitgebreid afscheid (goeie reis!) ons mandje in. VAKANTIE!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.