Donderdag 5 augustus – Naar Oslo

Donderdag 5 augustus – Naar Oslo

Vroeg op en dat viel niet mee! Om 8 uur zaten we aan het ontbijtbuffet en om half negen reden we naar de boot. Na wel (schrik niet) 3 minuten rijden konden we in de rij gaan staan en na drie kwartier wachten reden we de JOEKEL van een boot op. Er kunnen zo’n 2000 mensen op en hoewel hij ook vandaag behoorlijk vol zat hoef je elkaar niet op de lip te zitten. Bar, casino, winkel, filmzalen… Maar wij hadden iets anders: het zonnendek! Het was de hele reis schitterend weer en op een uurtje lunch en uit de zon na, op het heetst van de dag, hebben we daar in de zon gehangen, gelezen, yathzee gespeeld en nog meer in de zon gezeten.


Ondanks dat we van 10 uur tot ongeveer half 7 onderweg waren vloog de tijd voorbij, zeker omdat we de laatste twee uur konden genieten van het uitzicht op de Oslofjord. Oslo kwam aan het eind daarvan in zicht en na aanmeren waren we in ongeveer 5 minuten van boord. Op een klein stukje verkeerd rijden na waren we 10 minuten daarna in het hostel.


Na het dumpen van de spullen stortten we ons in de zomerdrukte. Kermis, straatartiesten, verkopers en meer. Aker Bryggen, het gedeelte van de haven dat tegenwoordig vol staat met kantoren, terrassen en restaurants stroomde over van de mensen, maar in een steak-restaurant was plek en lekker eten.


Na een kort bezoekje aan een Internetcafe is het er weer tijd voor: mandje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.