Woensdag 4 augustus – naar Frederikshaven

Woensdag 4 augustus – naar Frederikshaven

Na een nacht beter slapen (een tent went en we waren alweer blij dat hij was blijven staan) pakten we na een snelle douche alle zooi in. Het was opnieuw schitterend weer, zodat alles snel droog was. Om ongeveer kwart voor 10 konden we rijden en doken we de snelweg op.


Via de E45 reden we eerst terug naar Odense en daarna door naar Ã…rhus (geweldig zo’n toetsenbord!). We reden zonder enig probleem de stad binnen en parkeerden de auto bij de haven en vlak bij 1 van de belangrijkste attracties van de stad, de grote domkerk. Na een lunch in een warenhuis (met heerlijke broodjes: lang leve de lonely planet) hebben we die op ons gemak bekeken. Het is de grootste domkerk van Denemarken en volgens mij zo’n beetje van heel Scandinavie. De kerk stamt al uit de 15e eeuw en ondanks wat beschadigingen en restauranties is er nog veel over uit die tijd. Onder de witte pleister zijn prachtige fresco’s gevonden (gerestaureerd) en het doopvont (14e eeuw, brons) en de kansel (15e eeuw, met prachtig houtsnijwerk) zijn het bekijken waard. Verder is de kerk licht en vooral heel, heel groot. Mooi!


Na een snel bezoek aan een Internetcafe, reden we naar Den Gamle By, een openlucht museum waar ongeveer 75 huizen uit de 14e tot en met de 19e eeuw bij elkaar staan. De huizen zijn allemaal met spullen uit de passende periode ingericht en uit heel Denemarken bijeengebracht en opnieuw opgebouwd. We slenterden door de straatjes en bekeken een groot aantal huizen en en passant een stel schattige mini-eendjes. Toen we bijna gaar waren (warm, moe) zochten we de auto weer op en reden nog anderhalf uur door naar Frederikshaven waar we een hotelletje vlak bij de boot vonden. Het Herman Bang hotel is deels hostel, deels hotel en hoewel de kamers klein zijn is alles schoon, netjes, inclusief ontbijt en goed te betalen. Na een beetje tegenvallend diner (niets mis mee, maar voor wat we bij dat restaurant hadden gehoopt…) doken we ons bed in. De luxe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.