Dag 2 , Melrose en Edinburgh

Dag 2 , Melrose en Edinburgh

Na heerlijk te zijn gewekt door harde wind en regen (en we waren nog niet eens in Schotland!) snel het tentje ingepakt en op naar een gedeelte van de muur van Hadrianus, Chesters fort. Een oude kazerne van de cavalerie met een oud badhuis er bij, gebouwd vlak nadat de muur af was.

Zeer indrukwekkende ruines op een erg mooie lokatie aan de rivier de Tyne. Na een ietswat vochtige en winderige tocht langs al deze ruines was het eerst maar eens tijd voor een bakkie en een plan voor de rest van de tocht. Via een ongepland mooi klein weggetje en een stuk snelweg kwamen we eindelijk in Schotland aan en gingen we richting Edinburgh. Tussendoor kwamen we dan toch door Melrose. Daar staat de beroemde Melrose Abbey, naar men zegt de mooiste van de “border-abbeys”.  De Abbey bestond nog uit een prachtige
ruine met een enorm kerkhof er om heen, prima materiaal voor de gemiddelde horror-film (die ik niet ken, maar da’s weer wat anders). We zijn sindsdien ook de gelukkige bezitters van de Scotland Explorer Pass, dus laat maar komen die kastelen en andere vormen van Scottish Heritage.

Na een korte lunch ging het verder naar Edinburgh. De dag hiervoor hadden we reeds een double (2-persoonskamer) geboekt in een hostel in een zijstraatje van de Royal Mile, hartje centrum dus. (Marcel: Als je dit leest… Dat is dus het straatje tussen het station en de Royal Mile, tegenover de Starbucks 🙂 )

Een ietswat ongeplande toeristische route door het centrum van Edinburgh bracht ons uiteindelijk naar een parkeergarage vlakbij dat centrum. Met een rugzak op ons bult richting het hostel waar we uitendelijk naar een ander pand in dezelfde straat werden gestuurd waar we een ruime kamer hebben, met open haard en luie stoel. Niets mis mee !

Lekker gegeten en even internetten, zometeen tijd voor een biertje (of twee) en op tijd tukken. Morgen is het tijd voor het kasteel, beetje shoppen, sightseeing en andere belangrijke zaken. Overmorgen misschien nog even naar Arthur’s Seat en verder richting het noordwesten, in de richting van de Highlands, whisky en foute kilten 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.