Dag 10: Terug naar Athene

Dag 10: Terug naar Athene

Vandaag staat het eerste stuk van de terugweg op het programma. We vertrekken redelijk op tijd uit Nafplio na alweer een heerlijk ontbijt op het dakterras. Onderweg doen we nog een laatste archeologische site aan: Nemea.
Nemea is in tegenstelling tot veel andere sites nooit ‘kwijt geraakt’. Door de eeuwen heen is het gebied bewoond gebleven en waren de drie nog steeds overeind staande pilaren een toeristische en archeologische attractie. In het kleine museumpje er naast zie je dan ook tekeningen en schetsen uit de 18e en 19e eeuw. Ook zie je hier diverse grafvondsten uit het gebied en veel foto’s over de opgravingen. De site is niet heel groot maar door de tempelresten die er al die eeuwen al staan wel erg indrukwekkend. Overigens zijn er in de afgelopen 20 jaar door wat overenthousiaste archeologen-in-spe twee zuilen bij gekomen. Nu heeft Nemea dus 5 staande zuilen.

Na Nemea rijden we in een ruk door naar het vliegveld in Athene. De weg is prima, alleen het griekse tol-systeem waar er soms wel, soms geen poorten staan, waar je dan weer soms wel en soms niet moet betalen en dan soms wel en soms niet moet vechten voor een plekje op de daaropvolgende kilometer snelweg, is een beeeetje raar (!). Gelukkig gaat alles goed en rond een uur of twaalf staan we dan ook weer bepakt en bezakt op Athene Airport. We hebben ook alweer een hotelletje geregeld in het centrum en pakken de metro daar naar toe.

Na een rondje internetten en een klein pitta-souvlaki-tje lopen we rustig richting de Plaka waar we een paar uur ronddwalen en ‘s avonds een hapje eten met alweer een prachtig uitzicht over de Akropolis. Daarna slapen we een paar uur en vertrekken met een taxi naar de Airport waar we dit keer zonder vertraging en verdere problemen vertrekken.

Voor de oplettende lezer: het laatste gedeelte van dit verslag bevat op het moment van schrijven wat aspecten van ‘wishful thinking’… 🙂

Ok, het werd geen uitzicht op de Acropolis en het restaurant waar we wilde eten bleek niet meer te bestaan, waardoor we terecht kwamen bij de Mac. Het was echter nog steeds een prima afsluiting van deze super-vakantie! Griekenland en met name de Peleponessos heeft alles: strand, zee, prachtige sites, mooi weer, geweldige musea en lekker eten. En met een terugvlucht die wel goed ging (al was het dan ook errug vroeg: vliegen om 10 voor 6), zijn wij verkocht. Griekenland is echt een enorme aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.