Dag 9: Nafplio en omgeving

Dag 9: Nafplio en omgeving

We hebben echt een prima nacht achter de rug in ons super-hotel. Een mooi uitzicht, ‘s avonds borrelen op ons eigen terras en we slapen recht onder een van de torens van het kasteel.
Na een ontbijt op het dakterras van het hotel is het tijd voor onze rondreis in de omgeving van Nafplio. We beginnen met de rit door de bergen naar Epidauros, een zeer bekende archeologische site. Behalve het heiligdom van Asklipio bevindt zich hier ook een van de mooiste oude theaters van Griekenland. We beginnen onze tour in het theater waar we te horen krijgen hoe fantastisch het geluid is. In het midden laat een tour-guide een paar muntjes vallen wat tot bovenin erg goed te horen is: erg indrukwekkend. Daarna worden we ook nog getrakteerd op een korte performance door twee dames die nog echt konden zingen ook.

Daarna volgt een toch langs de tempels en gebouwen van het heiligdom van Asklipio. Deze zoon van Apollo de Genezer overtreft uiteindelijk zijn vader als god van de geneeskunst. Zijn symbool, de slang, is nog steeds terug te zien in medische kringen, bijvoorbeeld op uithangborden voor apotheken.
De temperatuur is ondertussen aardig opgeklommen en we besluiten dat het tijd wordt voor een rondje strand en zwemmen. Na een prachige rit langs de kust belanden we op een klein kiezelstrandje waar we picknicken en een (voorzichtige) duik in het water nemen.
Rond 6 uur zijn we terug in Nafplio. De rest van de avond doen we erg rustig aan en genieten met een drankje, hapje en een boekje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.