Antigua

Antigua

Gisteren (18 december) met een minibusje (collectivo genoemd) naar Antigua gereisd. Door alle verhalen over overvallen en dergelijke, zagen wij een beetje op tegen reizen door Guatemala. Dat is ons echter erg meegevallen: zodra we in de bus zaten, voelde het goed. Vooral na zonsondergang moet je oppassen en niet door verlaten straatjes lopen. En als je overdag onder de mensen blijft, is er niks aan de hand.


De rit naar Antigua ging over allemaal haarspeldbochten en was behoorlijk pittig. We stapten behoorlijk misselijk uit het busje. Dit werd versterkt door het feit dat alle wegen in Antigua bestraat zijn met kinderkopjes: erg hobbelig.


Tot 1773 was Antigua de hoofdstad van de Spaanse kolonies. Toen vond er een aardbeving plaats en besloot de regering de hoofdstad naar Guatemala City te verplaatsen.


Vandaag de stad verkend: veel koloniale gebouwen en ruines van de aardbeving. Helaas geen uitzicht op de (nog actieve) vulkanen rond de stad: daar was het te mistig voor. Ook nog even een rondje over het lokale busstation gelopen. De bussen hier zijn een verhaal apart. Ze zijn enorm kleurig en hebben de bijnaam ´chickenbus´, omdat ze meestal tjokvol zitten en ook gebruikt worden voor het vervoer van allerhande goederen waaronder kippen. Vanmiddag zijn we in een piepklein museum geweest over de oude boekdrukkunst in Guatemala. Stelde niet zo veel voor, maar was wel grappig om te zien.


Het weer is hier trouwens oke. Het is warm en halfbewolkt. In Mexico vond er bijna elke middag een tropische regenbui plaats. Die hebben we hier nog niet gehad. Morgen weer een reisdag, dan vliegen we vanaf Guatemala City naar Flores.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.