Blote voeteneiland

Blote voeteneiland

Eergisteren om 05:30 vanuit Flores vertrokken naar Belize, voormalig Brits Honduras. Koningin Elizabeth staat op de dollarbiljetten dus Belize is nog onderdeel van het Gemenebest. Handig: we kunnen weer Engels praten, alhoewel we ons net aardig in het Spaans begonnen te redden. Bij binnenkomst van Belize merk je meteen het verschil: de wegen zijn geasfalteerd en het douanekantoor is van steen in plaats van hout. Dat was in Guatemala andere koek.


Ruim 6 uur later kwamen we aan in Belize City. Vanuit daar met de watertaxi naar Caye Caulker. Dat is een eiland 30 km voor de kust van Belize.


Caye Caulker is een blote-voeteneiland. Alle wegen zijn van zand, er rijden bijna geen auto’s. Iedereen verplaatst zich met golfkarretjes (inclusief nummerplaten) en per fiets. Het is hier erg relaxed. Een hippie-eiland met een rasta-sfeer. We gaan vanavond op kerstavond bijvoorbeeld bij Rastapasta eten: dat zegt al genoeg.


Gisteren het eiland verkend. Naar de Zuidpunt gelopen (is niet zo ver want Caye Caulker is 6,5 km lang en maximaal 600 m breed). Veel mangroves en vogels gezien. De rest van de dag hebben we het rustig aan gedaan.


Vandaag zijn we op snorkel excursie geweest naar een koraalrif, het op een na grootste koraalrif van de wereld (het Great Barrier Reef in Australie is het grootste). Op drie plaatsen gesnorkeld. Gekleurde vissen en koraal gezien. Het meest bijzonder was wel de Shark Alley Ray waar we met ongevaarlijke haaien (nursesharks) en pijlstaartroggen hebben gezwommen. Erg mooi!


Toen onze gids Harry hoorde dat wij uit Nederland kwamen, vertelde hij meteen dat hij een tijdje geleden Chris Zeegers voor Yorin/RTL Travel heeft rondgeleid. Grappig!


Morgen Eerste Kerstdag. Voor ons een reisdag want dan vliegen we via Miami naar Washington DC waar we op familiebezoek gaan. Ons kerstmaal is dit jaar dus een vliegtuigmaaltijd! Dat is weer eens wat anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.