Flores en Tikal

Flores en Tikal

Gisteren, 20 december, in een uurtje naar Flores gevlogen. Flores is een dorpje dat op een eilandje in een meer ligt. Ziet er erg leuk en gezellig uit met smalle straatjes, veel winkeltjes en restaurantjes. Verder is er niet zo veel te beleven. Wat wel grappig is, is dat we hier veel mensen tegenkomen die we al een keer eerder hebben gezien, in Mexico of in Guatemala. Veel mensen doen dus hetzelfde rondje!


Het is hier bloedheet! Tropisch warm dus erg vochtig. Veel drinken en veel zweten. Gelukkig hebben we airco, dus ‘s nachts is het prima vol te houden.


Vanochtend om kwart over 4 opgestaan, want om 5 uur ging de bus naar Tikal. Normaal doe je daar ruim een uur over. Met deze bus niet. Om 7 uur liepen we pas het park in. De bus was namelijk ontzettend gammel en kon niet harder dan 50 km per uur bergaf en hooguit 30 km per uur berg op.


Tikal is de grootste Mayastad. Er zijn heel veel tempels, veel meer dan in de andere Mayasteden waar we geweest zijn, daar hadden ze ook allerlei andere gebouwen. De tempels zijn enorm. Heel hoog en heel steil. Mooi om te zien. Tikal ligt net als Palenque in de jungle. Veel dieren gezien. Apen, neusbeertjes, veel soorten vogels waaronder wilde kalkoenen en toekans en ook een krokodil.


Na 4 uur in Tikal te hebben rondgelopen, zijn we met dezelfde bus terug gegaan naar Flores. Weer een hele vermoeiende rit alhoewel het nu iets sneller ging omdat we meer bergaf dan bergop gingen.


Vanavond op tijd naar bed want morgen  moeten we weer om 4 uur op voor onze reis naar Belize.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.