Naar Guatemala

Naar Guatemala

Vandaag (16 december) naar Guatemale. In de vertrekhal van het busstation een Texaan van ongeveer 70 jaar oud ontmoet. Hij reist alleen en gaat al voor de zoveelste keer van Mexico naar Guatemala. Handig dat hij weet hoe het werkt bij de grens.


Na ruim 3 uur kwamen we aan in Ciudad Cuauhtamoc, de grensplaats aan Mexicaanse zijde. De Mexicaanse douane konden we dankzij de Texaan makkelijk passeren (hij wist bijvoorbeeld dat er een aparte ´gringo´rij is, die veel korter is dan de normale rij). Vervolgens met hem een taxi gedeeld door een stuk niemansland tussen Mexico en Guatemala. In La Mesilla, aan de kant van Guatemala, was het een en al hectiek: mensen liepen in en uit met van alles en nog wat. Er was totaal geen controle of iets dergelijks, heel erg vaag allemaal. Wij konden dan ook makkelijk de grens passeren. 


Voor ons stond een busje klaar dat ons in 5 uur naar Panajachel bracht. Panajachel ligt aan het meer van Atitlan dat omringd wordt door vulkanen van meer dan 3000 m. Een hele mooie route door de bergen, dus erg genoten van de rit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.