Palenque

Palenque

Het is nu 12 december. ´s Ochtends even over de boulevard gelopen (pelikanen en aalscholvers gezien) en daarna met de bus in ruim 5 uur naar Palenque gereden.


De volgende dag met een georganiseerde excursie naar de ruines van Palenque, een oude Mayastad die midden in de jungle ligt. Palenque is groot. Er zijn resten van meer dan 500 gebouwen gevonden. Een aantal zijn ook uitgegraven. Wederom mooie tempels en andere gebouwen gezien. En weer heel anders dan Uxmal en Chichen Itza. In het nabijgelegen museum hebben we een aantal opgravingen gezien variërend van gebruiksvoorwerpen tot sarcofagen, maskers en grafrelikwieën.


´s Middags doorgereisd naar Misol-Ha, een imposante waterval waar je achterlangs kunt lopen. Daarna verder naar Agua Azul, een reeks watervallen met normaal helderblauw (vandaar de naam) water. Dat was nu niet zo. Door de vele regen was het water modderbruin. Toch heel mooi om te zien.


Rond half zes werden we afgezet op een parkeerplaats in the middle of nowhere. Daar werden we bijna een uur later opgepikt door een busje dat ons naar San Cristobal de las Casas bracht, zo´n 150 km verderop. Jammer dat het donker was, want de rit ging dwars door de bergen over allemaal bochtige weggetjes. Rond half tien waren we in het hotel. Te moe om uit eten te gaan, dus afhaaleten laten bestellen door de receptionist die dat erg grappig vond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.