Sight-seeing

Sight-seeing

28 December was onze sightseeing-dag. We zijn Washington DC ingeweest. Eerst naar de Mall, het National Air en Space Museum ingeweest (zijn we allebei al eerder geweest, maar het blijft leuk om te zien met oa de moonlander). Daarna het Congres en het Witte Huis gefotografeerd én de Nationale Kerstboom eindelijk met versiering gezien. De keren ervoor dat we in Washington DC waren, was het steeds geen kerst en dus was de boom niet versierd. Leuk om te zien!


Het was overal druk. Ook in de VS hebben ze kerstvakantie en trekken ze er op uit. Lange rijen voor de National Archives waar oa de Declaration of Independence is te bewonderen, dus daar zijn we niet ingeweest. Ook de kaarten voor de Washington Monument (dat hele smalle, hoge ding) waren al op. Wel het nieuwe WOII-memorial gezien. Indrukwekkend.


‘s Middags zijn we naar het historische stadje Alexandria geweest. Dat “historisch” is natuurlijk betrekkelijk. Het stadje stamt uit 1800.


Veel boeken gekocht. Die zijn hier veel goedkoper dan in Nederland.


‘s Avonds gezellig met ome Jan gegeten. Als afscheidskado mochten we een de paarden uit zijn carousselpaardenverzameling meenemen (die staat inmiddels voor het raam van ons huis in Den Haag).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.