Uxmal

Uxmal

Vandaag op eigen gelegenheid met de (dit keer tweede klas) bus naar Uxmal, een Maya-stad 1,5 uur rijden van Mérida. Op de heenweg zaten we achter een wielerpeloton, dus dat zorgde voor enige vertraging, maar het was wel leuk om te zien.


Uxmal is heel anders dan Chichen Itza. Chichen Itza was mooi, vooral vanwege de enorme tempel, maar hier maakt het hele plaatje het zo bijzonder. Uxmal is meer een echte stad, de gebouwen vormen een geheel. Verder is het er erg rustig, er zijn veel minder toeristen en de stad ligt in een heuvelachtig en lommerrijk gebied. Hele mooie tempels en paleizen gezien én een tempel beklommen. Zo een met van die steile trappen. Best wel eng.


´s Middags nog wat rondgelopen in Mérida. Even op het plein gezeten, vol met gezinnen die er een zondag op uit trokken. Erg gezellig!


Wij voelen ons inmiddels al behoorlijk thuis in Mexico. Vandaag kwamen we er al zwetend achter dat we naar de taco´s van gisteren ruiken. Een aparte ervaring. Vanavond maar een keer pizza gegeten. Zonder knoflook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.