Dag 1 – Onderweg

Dag 1 – Onderweg

We beginnen vaker een verslag met de woorden dat het regent in Nederland en ook vandaag is het van toepassing. Het vervelende is alleen dat we gelzen hebben dat het ook in La Douce France naar weer is! Niet een heel lekker vooruitzicht, dus op het laatste moment gooien we wat extra reisgidsen en kaarten in de auto. Misschien dat we over een paar dagen heel ergens anders zijn dan gepland!

Na een beetje uitslapen vertrekken we rond 12 uur uit Leiden. Het Zuiden roept!… maar niet zo hard dat we niet eerst even bij Delft stoppen voor een relaxte lunch bij La Place langs de snelweg. Het vakantiegevoel begint al bijna als we al die stropdassen zien haasten. Hoera: wij hoeven even niet! We tuffen verder naar het zuiden en in de vier uur daarna komen we door Belgie en Luxemburg (tanken!) voor we uiteindelijk Frankrijk binnenrijden. Hoewel er redelijk veel aan de weg woredt gewerkt rijdt het lekker door en rond half 6 rijden we Metz binnen. Onze belgische vriendin (de TomTom) loodst ons keurig door de stad en in no time staan we voor Hotel Moderne, een simpel maar keurig hotelletje in de buurt van het station.
Na 5 minuten opfrissen staan we weer buiten: we zijn er maar even dus we willen natuurlijk wel wat zien! Metz blijkt leuk! Er is een vrij groot voetgangersgebied, met leuke pleintjes en veel kroegjes. Metz is een studentenstad, dus borrelmogelijkheden genoeg. We ploffen neer op Place St. Jaques en het biertjes / wijntje smaakt heerlijk na die auto-middag! Na een tweede borrel wordt het tijd om te eten. Als we verder lopen komen we langs de indrukwekkende cathedraal: we besluiten ter pleke die morgen even van binnen te bekijken. Uiteindelijk eten we aan de voet van de cathedraal, lekker buiten. Hoewel er onweerswolken dreigen, blijft het keurig droog en het eten smaakt prima. Karin moet even wennen aan het feit dat de plaatselijke variant van rauw vlees (een soort tartaar, met veel kruiden) geen kwaad kan, maar we krijgen er geen spijt van.

Na het eten wandelen we terug naar het hotel, waar we al snel in slaap vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.